Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семенюк збирається "сплавити" енергокомпанії

Середа, 31 січня 2007, 08:12

Після прийняття Кабінетом міністрів постанови про перелік підприємств, які підлягають продажу у 2007 році, пакети акцій енергокомпаній, що знаходяться в цьому переліку, будуть виставлені для продажу на фондових біржах.

Про це заявила голова Фонду держмайна Валентина Семенюк, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, як тільки Кабмін затвердить перелік підприємств, для виставляння на біржові торги більше нічого не треба, тільки розміщення інформації на сайте ФДМ й опублікування в газеті "Відомості приватизації", - сказала вона.

Якщо Кабмін затвердить даний документ наступного тижня, то пакети акцій енергокомпаній можуть бути виставлені на торги в середині лютого, отже "у середині березня вони будуть продані", уточнила Семенюк.

Подані на затвердження уряду пропозиції ФДМ містять не тільки підприємства, які будуть виставлені на продаж у 2007 році, але і спосіб продажу, розмір пакету і терміни його реалізації.

Семенюк також повідомила, що цей перелік майже не відрізняється від раніше затвердженого парламентом і ветованого президентом у законі про перелік об'єктів права держвласності, що підлягають приватизації у 2007 році.

Як відомо, відповідно до даного закону, на продаж у 2007 році планувалося виставити належні державі пакети акцій енергокомпаній, зокрема, "Вінницяобленерго", "Чернівціобленерго", "Дніпроенерго" і "Донецькобленерго".

Також пропонуються пакети "Крименерго", "Волиньобленерго", "Закарпаттяобленерго", "Прикарпаттяобленерго", "Львівобленерго", "Одесаобленерго", "Полтаваобленерго" і "Харківобленерго".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування