У Мороза вже вирішили, кого посадити на місце Тарасюка

Середа, 31 січня 2007, 09:33

Антикризова коаліція підтримає кандидатуру Олександра Чалого на посаду міністра закордонних справ, якщо президент зробить таке подання.

У той же час коаліція ні за яких умов не підтримає кандидатуру Петра Порошенка, заявив лідер фракції СПУ Іван Бокий в ефірі телеканалу "1+1", повідомляє Ліга.

Найбільш прийнятними кандидатурами на посаду міністра закордонних справ Бокий назвав заступника глави секретаріату президента Олександра Чалого і радника прем'єр-міністра Костянтина Грищенко.

"Я думаю, що президент може подати кандидатуру Чалого, і вона буде підтримана в сесійному залі. Навряд чи він подасть кандидатуру Грищенко, хоча ми її також можемо підтримати", - сказав він.

Щодо кандидатури депутата від фракції "Наша Україна" Порошенка, що також обговорюється експертами, Бокий відзначив:

"Ну, це якщо президент буде продовжувати якісь політичні "ігрища", що були під час відкриття першої сесії Верховної Ради і "коалиціади" відомої, то, я думаю, тоді він може запропонувати і цю кандидатуру. Я вас запевняю: в сесійному залі вона ніколи не пройде".

Як відомо, також серед можливих кандидатур на посаду глави МЗС експерти називають першого заступника міністра закордонних справ Володимира Огризка й першого заступника голови секретаріату президента Арсенія Яценюка.

Бокий також вважає, що відставка Тарасюка не була результатом чергового компромісу між антикризовою коаліцією і президентом.

"Наскільки я знаю – ні. В даному випадку ми торги не ведемо, тому що рішення було прийняте абсолютно законно, на основі чинного закону, і будь-які торги щодо цього - вони просто були б неприйнятні", - сказав він.

Водночас, остаточну відставку Тарасюка Бокий назвав "водевілем".

"Я про сьогоднішню подію не говорив би, тому що "водевіль" можна обговорювати в театральному суспільстві, а в нас усе ж таки політичне середовище, у якому такі кроки не повинні мати місце", - відзначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...