Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко залишився один у полі

Середа, 31 січня 2007, 11:22

Член фракції "Наша Україна" Юрій Ключковський вважає, що в Україні складається ситуація силового вирішення питань, що є характерним для авторитарної держави.

Так депутат прокоментував слова прем'єр-міністра Віктора Януковича про відсутність підстав затримувати закон про Кабінет міністрів і про те, що він буде опублікований, повідомляє прес-служба "Нашої України".

"До влади прийшли політичні сили, для яких верховенство права – то пустий звук. Вони виходять з принципу – хто має силу, той робить, що хоче. І демонструють це кожним своїм кроком", - заявив Ключковський.

"Усе це сумно і дуже небезпечно і для України, і для її громадян. Українці дуже швидко можуть зіткнутися зі страшним правовим нігілізмом, правовою сваволею сильних", - переконаний він.

"Тобто, сильні світу цього послуговуються правилом - можна робити усе, що хочеться, якщо я маю силу. Не право, не повноваження, а силу. Ми опиняємося в ситуації силового вирішення питань, що характерно для авторитарної держави, а не для демократичної", - наголосив депутат.

Ключковський також вважає, що єдиний фактор, який сьогодні стоїть на захисті правопорядку, – це президент.

"Однак без підтримки з боку опозиційних сил, без підтримки з боку народу у нього просто буде недостатньо ресурсів, аби ефективно протидіяти цьому правовому нігілізму", - переконаний він.

Депутат висловив думку, що "достатньо швидко – якщо ці загрозливі процеси будуть продовжуватися, якщо не спам'ятається "великий демократ" Мороз і "великий захисник України" Янукович, - народ дуже швидко зреагує на це".

Як відомо, у середу прем'єр доручив міністру юстиції Олександру Лавриновичу почати роботу з підготовки до вступу закону про Кабмін в силу. Крім того, він наказав усім міністрам підключитися до роботи і підготувати це питання протягом тижня.

У вівторок Міністерство юстиції включило закон про Кабмін до єдиного державного реєстру нормативно-правових актів. 29 січня закон був оприлюднений на офіційному сайті Верховної Ради.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували НПЗ
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...