Янукович вирішив затриматися через Тарасюка

Середа, 31 січня 2007, 12:15

Призначений в.о. міністра закордонних справ Володимир Огризко не виключає, що засідання Україна – трійка ЄС може бути перенесено у зв’язку з відставкою Бориса Тарасюка з посади голови МЗС.

"Може бути перенесено у зв’язку з тим, що вчора відбулися певні події", - сказав Огризко, відповідаючи на питання журналістів у середу.

"Ця можливість не виключається, хоча не виключається і можливість того, що ця зустріч пройде за моєю участю як виконуючого обов’язки. Але це тема для переговорів", - додав він.

На даний момент, за словами Огризка, питання щодо проведення засідання вирішується, і рішення буде прийнято "в найближчі години".

При цьому Огризко відмовився коментувати питання щодо ймовірних кандидатур на посаду міністра закордонних справ, зазначивши, що це є "виключно компетенцією президента".

Він також додав, що згідно з постановою уряду, він виконуватиме обов’язки міністра до призначення голови міністерства.

"Президент має своє конституційне право, він його буде реалізовувати і внесе кандидатуру, яка, на його думку, буде найкращим чином підходити", - сказав він.

Разом з тим журналістам не вдалося поговорити на цю тему з прем’єром Віктором Януковичем, якого після засідання Кабміну охорона провела повз представників ЗМІ у щільному кільці.

Однак, зачинивши двері і почувши навздогін питання "Хто буде міністром закордонних справ замість Тарасюка", Янукович відчинив двері, посміхнувся і сказав: "Той, кого призначить президент".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування