Для Ющенка зробили дослідження, якого досі не було

Середа, 31 січня 2007, 14:13

Президент Віктор Ющенко виступить із щорічним зверненям до Верховної Ради у другій декаді лютого.

Про це у середу повідомила керівник прес-служби секретаріату президента Лариса Мудрак.

За її словами, завершено підготовку наукової частини доповіді, на основі якої буде створено текст промови.

Як сказано у прес-релізі, в доповіді комплексно висвітлюються проблеми внутрішньої і зовнішньої політики та пропонується стратегія розвитку країни у політичній, гуманітарній, економічній, зовнішньополітичній та безпековій сферах.

Як зауважив директор Національного інституту стратегічних досліджень Юрій Рубан, такого "комплексного дослідження досі не існувало".

Доповідь складається з сімох розділів, які пройшли апробацію у режимі відкритих круглих столів за участю політиків, політологів та інших експертів.

За словами голови комісії при президентові з питань громадянства Миколи Жулинського, головним завданням гуманітарної частини дослідження є консолідація українського суспільства.

Директор політико-правових програм Центру ім. О.Разумкова Юрій Якименко повідомив, що завданням політичної команди було дослідити розвиток процесів в умовах конституційної реформи.

Також він зазначив, що група намагалася віднайти шляхи пошуку консенсусу між різними політичними силами щодо національних інтересів.

Водночас Якименко наголосив, що конституційна реформа стала реальністю і додав, що під час дослідження аналізувалося питання взаємодії всіх гілок влади і саме ці питання "є підгрунтям для рішень і дій, щоб удосконалювати чинну конституцію".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News