Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка закликали "підкласти свиню" Тимошенко

Середа, 31 січня 2007, 14:26

Комітет виборців України закликає президента Віктора Ющенко накласти вето на закон про імперативний мандат.

Члени комітету звернулись до президента з відповідним листом, повідомляє у середу прес-служба цієї громадської організації.

"КВУ вважає, що ухвалений закон не вирішує проблеми партійної дисципліни, натомість він створює нові антидемократичні механізми і обмежує права місцевих депутатів", - йдеться у листі.

На думку організації, закон суперечить Конституції України та не відповідає практиці європейських демократичних країн.

"По-перше, законодавство України не має зворотної сили, тому норма про припинення повноважень депутатів, які вийшли з фракції до набуття чинності загаданого закону, – антиконституційна", - йдеться у заяві.

Члени комітету також вважають, що цей закон не дає вичерпного переліку підстав для припинення повноважень депутата, тому керівний орган партії може позбавити депутатського мандату з будь-яких причин, що обмежує права як депутатів, так і виборців.

Крім того, за словами членів КВУ, імперативний мандат отримав негативний висновок Венеціанської комісії, а його запровадження негативно позначиться на міжнародному іміджі України.

"Загалом, ухвалення такого закону стане кроком назад у розвитку демократії в Україні взагалі і місцевого самоврядування насамперед і ще більше віддалить депутатів місцевих рад від виборців", - сказано в заяві.

КВУ також планує звернутися до депутатів із закликом не долати вето у разі ветування даного закону президентом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: