"Наша Україна" хоче ускладнити життя коаліції

Середа, 31 січня 2007, 16:30

Верховній Раді пропонують удосконалити регламент парламенту в частині оформлення і підписання законопроектів, схвалених у цілому.

Про це йдеться в зареєстрованому проекті постанови про внесення змін у Регламент ВР щодо остаточного оформлення і підписання законів, повідомляє Ліга.

Постановою пропонується вилучити зі статті 86 норму, відповідно до якої "остаточна юридична експертиза і редакційна обробка здійснюються після ухвалення акту Верховної Ради в цілому".

Тим самим автор, депутат фракції "Наша Україна" Борис Беспалий, пропонує внести зміни щодо голосування законопроекту в цілому, яке має бути відділене від прийняття його в другому читанні.

На думку Беспалого, "саме ця пауза може бути використана як для остаточної правової експертизи, так і для редакційної доробки". У разі потреби, парламент може утворити спеціальну редакційну групу, передбачену статтею117 регламенту.

Ще одна зміна стосується виправлення "технічних помилок" у прийнятому законі.

Відповідно до внесеної пропозиції, виправлення може здійснюватися не працівниками апарату, а відбуватися в тому ж порядку, що й виправлення "редакційних неточностей або явних неузгодженостей", тобто голосуванням депутатів за пропозицією голови парламенту.

На думку Беспалого, на відміну від помилок граматичних, "технічні помилки" не є поняттям філологічним, під цим визначенням можна розуміти що завгодно, у тому числі й суттєві викривлення в тексті прийнятого закону.

Постанова, у випадку її прийняття, увійде складовою частиною в законодавство, що регламентує діяльність Верховної Ради та її органів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування