Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Проти Ющенка влаштували "каппелевську атаку"

Середа, 31 січня 2007, 18:36

У випадку набуття чинності законом про Кабінет міністрів у президента буде дві підстави звернутися з поданням у Конституційний Суд, вважає представник президента в КС Володимир Шаповал.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам у середу в Києві.

За словами Шаповала, до таких підстав він відносить те, що президента позбавили можливості застосувати право вето до закону про Кабінет міністрів, і те, що голова Верховної Ради Олександр Мороз не підпише закон.

Шаповал відзначив, що поки закон не опублікований, офіційно не можна говорити про набрання чинності закону.

"Усі ці прелюдії, що коментуються спочатку на сайті, сьогодні з'явилося, що Мін'юст уніс закон про Кабінет міністрів до свого реєстру і про це повідомляється. Це своєрідна "каппелевська атака" (так звана психологічна атака, яку під час громадянської війни на початку 20-го століття застосовував білогвардійський генерал Володимир Каппель проти Червоної армії), і це такий спосіб, а раптом щось відбудеться...", - сказав Шаповал.

"Усі добре розуміють, зокрема і прихильники цього закону, що закон уразливий у частині процедури його прийняття", - сказав він.

На думку Шаповала, Мороз не випадково не хоче підписувати даний закон.

"Мороз добре відчуває, що якщо підпише вдруге, то безпосередньо 100% бере на себе відповідальність, політичну відповідальність, і якщо буде рішення КС, яке визнає, що порушено процедуру, то він буде в цій ситуації крайнім", - сказав Шаповал.

Представник президента в КС наполягає, що необхіден другий підпис голови Верховної Ради під законом про Кабінет міністрів.

Шаповал підкреслив, що оскільки текст закону був переданий президентові не в тому варіанті, у якому його ухвалила Верховна Рада, то, фактично, це інший закон і якщо президент його не підписав, то процедуру промульгації (офіційне проголошення (оприлюднення) закону, ухваленого парламентом) виконує голова Верховної Ради.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування