Україна не буде мстити Росії за м'ясо і труби сірниками

Субота, 10 лютого 2007, 09:15

Україна припинила антидемпінгове розслідування щодо імпорту сірників і залізорудної сировини з Росії, повідомив у п'ятницю РІА Новинам джерело в Мінекономрозвитку РФ.

"Офіційного повідомлення про це ми поки не одержали, але на зустрічі в четвер українські колеги сказали, що завершили розслідування і не мають наміру вводити якісь додаткові санкцій щодо російської продукції", - сказав співрозмовник агентства.

Джерело нагадало, що Україна раніше вже проводила розслідування щодо виробників сірників. За його результатами українська влада встановила нульову ставку імпортного мита для основного постачальника - Плітспічпрома "Балабаново", а для інших російських виробників мито складає 8,8% від митної вартості.

Однак за заявою українських виробників Мінекономіки України навесні минулого року почало повторне розслідування. У ході розслідування російським постачальникам (Плітспічпрому) вдалося довести, що вони не здійснюють демпінг.

Аналогічне рішення ухвалено по постачаннях залізорудного концентрату з Росії - вони не будуть обкладатися ввізним митом.

У той же час Мінекономіки України ухвалило рішення продовжити на півроку розслідування щодо тросів і канатів з Росії, повідомив представник МЕРТ РФ.

Він нагадав, що з липня по листопад 2006 року на них було встановлене тимчасове антидемпінгове мито в розмірі 32,63%. Потім постало питання про введення його на постійних засадах.

Наразі в Україні діє 15 процедур щодо російських товарів. По дев'ятьох з них уже введені обмежуючі заходи, шість знаходяться в стадії розгляду.

У тому числі діють квоти на ввіз з Росії автомобілів, харчової соди, цементу, антидемпінгові мита на лампочки і спеціальні мита на бісквітну продукцію.

Росія також ввела кілька заходів щодо українських товарів. Зокрема, встановлені антидемпінгові мита на металургійну продукцію - труби, сталеві прутки, швелери, а також асинхронні електродвигуни. На Україну також поширюється дія спеціальних квот на ввіз у Росію лампочок і м'яса домашнього птаха.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування