Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДРУГ МЕЛЬНИЧЕНКА ГОТОВИЙ ПЕРЕДАТИ ЙОГО ПЛІВКИ МЕДВЕДЬКУ

Субота, 10 лютого 2007, 14:19

Володимир Болданюк, який переховував екс-майора держохорони Миколу Мельниченка в Чехії, дав згоду передати до Генпрокуратури архів записів розмов екс-президента Леоніда Кучми.

Про це повідомив один з фігурантів справи Гонгадзе Володимир Цвіль.

"1 лютого 2007 року, я отримав принципову згоду пана Володимира Болданюка передати до Генпрокуратури України наявний у нього архів записів розмов Кучми", - йдеться в повідомленні.

За словами Цвіля, цей архів складається з 45-и компакт-дисків, які Мельниченко залишив на зберігання Болданюку перед від’їздом у США в квітні 2001 р.

Цвіль також зазначив, що "Болданюк готовий передати в розпорядження Генпрокуратури оригінали – тобто саме ті диски, які було вивезено з України 26 листопада 2000 року і якими користувався Мельниченко під час свого перебування у Чехії".

Водночас він додав, що файли на дисках є закодованим, що унеможливлює доступ до їх вмісту, а паролі відомі Мельниченку.

Цвіль також повідомив, що Болданюк не виставляє жодних умов для передачі цих доказів до Генпрокуратури.

"Болданюк побажав виключно технічного характеру – він чекає на відповідне звернення з боку потерпілої сторони ( чи її представниці), після чого можна буде домовитись про час і місце зустрічі з уповноваженими від ГПУ та понятими", - додав Цвіль.

Він також припустив, що "серед цих аудіо записів можуть знаходитись раніше не оприлюднені розмови Кучми стосовно журналіста Георгія Гонгадзе".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...