Ющенко зібрався долати застарілі стереотипи разом з НАТО

Субота, 10 лютого 2007, 15:16

Президент Віктор Ющенко завірив генсека НАТО Яапа де Хооп Схеффера, що Україна й надалі братиме участь у миротворчих операціях Альянсу.

Про це Ющенко заявив під час зустрічі із Яапом де Хоопом Схеффером в суботу у Мюнхені, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко зазначив, що наприкінці минулого року Україна завершила юридичне оформлення своєї участі в антитерористичній операції НАТО "Активні зусилля".

Також Ющенко вкотре наголосив, що інтеграція до євроатлантичних структур – це стратегічна мета України.

За його словами, сьогодні для України важливим завданням у цьому контексті залишається формування спільної позиції провідних політичних сил щодо темпів подальшого розвитку відносин України з НАТО.

Крім того, Ющенко подякував Генсеку НАТО за допомогу в ліквідації надлишкових боєприпасів, легкого озброєння і стрілецької зброї та переносних зенітно-ракетних комплексів, яка надається Україні в рамках реалізації проекту Трастового фонду НАТО/ПЗМ.

"Сподіваюся на ваше сприяння у розширенні зазначеної фінансової допомоги з боку НАТО та продовження робіт з утилізації боєприпасів і легкого озброєння в Україні", – сказав Ющенко.

Президент наголосив, що він та український уряд і надалі приділятимуть належну увагу поширенню в суспільстві об’єктивної, неупередженої й деполітизованої інформації про діяльність Альянсу та євроатлантичну інтеграцію України.

Ющенко висловив вдячність Генсеку за готовність Альянсу долучитися до цієї інформаційно-роз’яснювальної кампанії.

"Впевнений, що спільними зусиллями нам вдасться подолати у свідомості українців застарілі міфи і стереотипи про НАТО", – сказав Ющенко.

Також президент підтвердив своє запрошення Генсеку НАТО відвідати Україну в липні цього року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування