ТАРАСЮК ДОВЕДЕ, ЩО РУДЬКОВСЬКИЙ ПРАЦЮВАВ НА ІНШУ ДЕРЖАВУ?

Субота, 10 лютого 2007, 18:20

Екс-глава МЗС Борис Тарасюк звинувачує міністра транспорту та зв'язку Миколу Рудьковського в цілеспрямованих діях, направлених на підрив національних інтересів України.

"Я маю незаперечні ствердження того, що я говорю, і готовий свідчити перед будь-якою слідчою комісією", - заявив він на прес-конференції у суботу в Києві.

"Дії Рудьковського із самого початку його роботи в уряді Януковича свідчать про цілеспрямовані дії, направлені на підрив національних інтересів України, на загострення взаємин із нашими зарубіжними партнерами й на догоду третій країні", - зазначив екс-глава МЗС.

За словами Тарасюка, 8 вересня 2006 року Рудьковський, не проінформувавши МЗС, порушивши указ президента про координуючу роль МЗС, не повідомивши посольство України в Росії, відвідав МЗС Росії.

"Я прошу через ЗМІ поставити питання йому, для чого він потай від посольства у Росії відвідував МЗС Росії, з ким зустрічався, а мені відомо, з ким зустрічався, і що обговорював", - сказав Тарасюк. Лідер НРУ повідомив, що керівник Мінтрансу зустрічався з одним із представників зовнішньополітичного відомства Росії.

Тарасюк звинувачує Рудьковського в тому, що у вересні минулого року за його рішенням було розпочато "так званий капітальний ремонт" єдиного залізничного мосту, який пов'язує Молдавію через Україну з рештою світу. За словами екс-міністра, це було зроблено без інформування МЗС. Він вважає, що такі дії завдали серйозної шкоди українсько-молдовським відносинам.

Лідер НРУ також звинуватив Рудьковського в "блокуванні" будівництва залізничної гілки Ізмаїл-Рені, яка б поліпшила з'єднання з Молдовою; у прийнятті рішення про заборону виконання державної авіаційною авіаційною компанією Молдови "Air Moldova" перельотів до Москви через український повітряний простір; у не виконанні з боку Мінтрансу зобов'язань з виконання європейських правил охорони навколишнього середовища, що пов'язані з "реалізацією українського інтересу щодо відновлення Україною глибокого судноплавного ходу, який з'єднає річку Дунай і Чорне море".

Тарасюк вважає, що міністр транспорту порушив частину З статті 113 Конституції, закон про держслужбу, указ президента про заходи з координації дій органів виконавчої влади у сфері зовнішньої політики України, за що повинен нести персональну відповідальність.

"Я стверджую, що дії міністра транспорту та зв'язку можуть негативно позначитися на міждержавних відносинах, суперечать основним принципам державної служби, і можуть мати ознаки злочину, передбаченого статтею 365 кримінального кодексу - перевищення влади й службових повноважень", - підкреслив він.

Екс-глава МЗС повідомив, що інформував президента та членів Кабміну про такі дії Рудьковського, і додав: "А далі то вже справа відповідних посадових осіб. Президент зробив звернення до прем'єр-міністра, прем'єр ініціював службове розслідування, яке закінчилося нічим".

Тарасюк заявив, що, на його думку, даними питаннями повинні зайнятися Генпрокуратура і СБУ.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування