Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведько визначив, хто досліджує діоксин для Ющенка

Понеділок, 12 лютого 2007, 10:19

Експертизу по ідентифікації діоксину, яким у 2004 році був отруєний кандидат у президенти Віктор Ющенко, а також закупівлю зразків діоксину буде проводити київський Інститут екогігієни і токсикології ім. Лева Медведя.

Про це в понеділок повідомляє газета Комерсант-Україна.

Як пише видання з посиланням на Генпрокуратуру, тільки після цієї експертизи розслідування зможе вийти на слід замовників і виконавців злочину.

Діоксин для проведення експертизи буде закуплений у Росії, США, Великобританії і Канаді.

Минулого тижня представники ГПУ допитали одного зі свідків у справі про отруєння Ющенка – масажиста Юрія Десяцького, який за день до передбачуваного отруєння кандидата в президенти на дачі Сацюка був викликаний для надання допомоги Ющенку, у якого виникли сильні болі в хребті.

Раніше передбачалося, що саме масажист Десяцький міг бути першим, хто помітив ознаки отруєння Ющенка. У цьому випадку версія про те, що кандидат у президенти був отруєний під час вечері на дачі Сацюка, відійшла б на другий план.

Однак, як пише газета, під час допиту слідчим ГПУ Десяцький не підтвердив, що ознаки отруєння Ющенка були видні ще напередодні вечері.

"Він сказав, що робив звичайний масаж, ні у що інше не вникав", – повідомило джерело у слідчій групі, що займається розслідуванням отруєння.

Газета також пише, що на сьогоднішній день усі дії Генпрокуратури у справі про отруєння Ющенка зводяться до "напрацювання матеріалу", зокрема до допиту осіб, що контактували з ним.

"На сьогоднішній день проблема в одному – нам необхідно зіставити й ідентифікувати діоксин, яким був отруєний Ющенко. Поки це не буде зроблено, ми не зможемо просунутися по колу осіб", – заявило джерело в керівництві ГПУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування