Азаров обіцяє прозоро продати Укртелеком і допомогти акціонерам

Понеділок, 12 лютого 2007, 10:41

Уряд має намір у 2007 році реалізувати масштабну програму приватизації, що буде включати продаж ВАТ "Укртелеком", ВАТ "Одеський припортовий завод" і значних пакетів акцій енергокомпаній.

Про це заявив перший віце-прем'єр Микола Азаров на інвестиційній конференції в Києві в понеділок.

"Головними принципами приватизації будуть прозорість, конкурсність і конкурентність", - підкреслив перший віце-прем'єр.

Він відзначив, що уряд розглядає приватизацію не тільки виходячи з фіскальних цілей, як механізм покриття дефіциту бюджету, але й з погляду залучення інвестицій і нових технологій.

Азаров також підкреслив, що першочерговим завданням уряду в нинішньому році стане розвиток ринку капіталу з метою мобілізації ресурсів для розвитку економіки.

Він уточнив, що уряд має намір мінімізувати негативи від підвищення цін на енергоносії за рахунок підвищення енергоефективності і зниження енерговитрат в економіці шляхом залучення інвестицій у ці напрямки.

За словами першого віце-прем'єра, уряд очікує прийняття України до Світової організації торгівлі в середині 2007 року і підтверджує свій курс на європейську інтеграцію.

Азаров також прогнозує прийняття Верховною Радою закону про акціонерні товариства протягом найближчого місяця.

"Зміни до закону будуть у найближчий місяць парламентом прийняті", - сказав він.

Він відзначив, що законопроект знаходиться "у стадії активної доробки". "Думаю, протягом сесії цей закон буде прийнятий. Думаю, що ми знайдемо взаєморозуміння з президентом", - підкреслив Азаров.

Закон про внесення змін у закон про господарчі товариства, що знижує планку кворуму для проведення загальних зборів таких товариств, парламент ухвалив 9 січня 2007 року. 25 січня 2007 року президент Віктор Ющенко повернув його для повторного розгляду Верховною Радою.

Проектом законом передбачено, що якщо скликані у встановленому порядку загальні збори акціонерів не відбулися через неучасть у них необхідної кількості акціонерів, які володіють більше 60% голосів, перші наступні збори вважають правомочними за участю в них акціонерів, що мають більш 50% голосів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...