Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко поставить пилосос на серце і почне велику регіональну "чистку"

Понеділок, 12 лютого 2007, 10:56

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє про початок поїздок по регіонах з метою "наведення порядку" в місцевих органах влади.

"З цього тижня я починаю планові поїздки по регіонах. Я хотіла б навіть назвати ці поїздки, участь у сесіях обласних, міських, районних рад, великим прибиранням", - сказала Тимошенко на прес-конференції в понеділок.

"На нашому партійному фірмовому серці ми можемо розмістити маленький пилосос для того, щоб ми твердо знали, чим ми займаємося в регіонах", - додала вона.

Тимошенко зазначила, що головною метою її блоку в рамках цієї акції є збільшення дохідних частин місцевих бюджетів "за рахунок чесного поводження з ресурсами громад".

Це, за її словами, включає "наведення порядку" у сфері землевідведення.

"Ми виведемо на світло з тіні всі дії з землею, яка належить місцевим радам", - сказала Тимошенко, додавши, що за останні 15 років вся земля в Україні "була розібрана на хабарі".

"Наша мета - вивести з тіні всі процедури з землею – починаючи з продажу землі несільськогосподарського призначення, передачі в оренду. І не важливо, під забудовою земля чи ні – все буде на аукціонах", - сказала вона.

"Другий колосальний ресурс бюджетів – це комунальна власність. До сьогоднішнього дня торгівля комунальною власністю, здача її в оренду, наповняли кишені певних представників місцевого самоврядування", - заявила Тимошенко, зазначивши, що "наведення порядку" у сфері власності дасть "додатковий серйозний ресурс до бюджету".

Крім того, за словами Тимошенко, представники БЮТ перевірятимуть обґрунтованість підняття тарифів на житлово-комунальні послуги у регіонах.

"Ми починаємо поїздки по регіонах після того, як буде встановлено, що тарифи необґрунтовані на базі спеціальних слідчих комісій в місцевих органах влади. Я переконана, що ми зможемо знизити тарифи так, як це потрібно", - сказала вона.

Тимошенко також заявила, що БЮТ збирається проводити моніторинг звернень громадян до всіх місцевих рад щодо неефективної роботи депутатів блоку.

"Тільки від громади ми можемо почути, наскільки ефективно працюють наші депутати у місцевій владі. З сьогоднішнього дня ми відкриваємо постійно діючу гарячу лінію", - сказала вона.

"Ми будемо їздити по Україні і наводити порядок, користуючись правом відклику депутатів, встановлювати жорстку дисципліну. Я доведу, що імперативний мандат буде дієвійшим механізмом, набагато більш дієвим, ніж всі декларації про боротьбу з корупцією", - додала Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...