Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Mittal Steel залишили без картоплі і землі

Понеділок, 12 лютого 2007, 11:14

Місцева влада позбавила Криворізький меткомбинат "Криворіжсталь", що належить Mittal Steel, 5 тис. га землі.

Про це пише "Дело".

Криворізький меткомбинат донедавна користувався сільгоспугіддями в Апостольському районі Дніпропетровської області.

На 5 тис. га (розміри двох середніх колгоспів) підприємство вирощувало картоплю й інші сільгоспкультури. Цими продуктами годували трудовий колектив комбінату. На початок 2007 року він складав 54 тис. осіб.

У самому кінці 2006 року глава Апостоловської райадміністрації своїм наказом вилучив угіддя в підприємства і перевів їх у категорію земель запасу, розповідає голова профкому меткомбінату Юрій Бобченко.

Районні влади кажуть, що акт на право користування землі одержував у свій час державний меткомбінат "Криворіжсталь", але потім відбулася зміна власника.

Директор з правових питань ВАТ "Міттал Стіл Кривій Ріг" Надія Ялимова називає дії місцевої влади незаконними: "Ми звернулися в районну прокуратуру з проханням відреагувати". Крім того, менеджмент меткомбіната вже поскаржився у Фонд держмайна і направив позов у господарський суд Дніпропетровської області.

Право користування землею в Апостоловському районі Дніпропетровської області "Криворіжсталь" одержала у 2002 році, будучи державним підприємством. 25 січня 2002 року місцева адміністрація видала металургійному підприємству державний акт на право постійного користування цими угіддями. Однак, відповідно до останніх розпоряджень чиновників, дія цього акта припиняється.

Агрогосподарство при промислових гігантах — розповсюджена практика в Україні. Майже третина сільськогосподарських земель тільки в одній Донецькій області використовуються двома відомими промисловими гігантами.

Зокрема, Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча, почесним керівником якого є народний депутат Володимир Бойко, містить у собі 60 агроцехів. Вони використовують близько 180 тис. га земель.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...