Для соціалістів коаліція "не казарма"

Понеділок, 12 лютого 2007, 11:33

Депутат СПУ Ярослав Мендусь не бачить підстав говорити про можливості переформатування антикризової коаліції.

"На мою думку, сьогодні в рамках коаліції існує цивілізований діалог між представниками різних політичних сил", - заявив депутат в ефірі телеканалу "Ера".

"Хоча ми виступали і виступаємо за те, що з погляду національних інтересів широка коаліція за участю, наприклад, "Нашої України" - це було б важливо для держави. Повторю, важливо не для соціалістів, комуністів або Партії регіонів. Важливо для держави", - підкреслив парламентарій.

На думку Мендуся, "це дозволило б перебороти штучний розкол, що був особливо рельєфно оформлений під час останньої парламентської кампанії".

"І це було б в інтересах держави. Але поки що ми маємо те, що маємо", - додав соціаліст.

Мендусь також відзначив, що члени парламентської коаліції можуть не сходитися в окремих принципових питаннях, але при цьому пам'ятають, що їхнє об'єднання - "це не казарма, і тут кожна політична сила в режимі діалогу може відстоювати свою позицію, не руйнуючи консолідованої позиції коаліції".

Крім того, оцінюючи підписання БЮТ і "Нашою Україною" угоди про об'єднання фракцій у місцевих радах усіх рівнів, Мендусь відзначив, що ефективність такого кроку яскраво видна на прикладі співробітництва цих політичних сил у Верховній Раді.

"Той, хто має можливість стежити за ходом пленарних засідань, за голосуваннями в залі засідань, може сказати, що поки що дефініція і практика не відповідають між собою", - підсумував він.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування