Луценко вважає, що Янукович мріє про "сліпоглухонімого хохла"

Понеділок, 12 лютого 2007, 12:02

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що з БЮТ має об'єднуватися не президент Віктор Ющенко.

"Ющенко - глава держави, тому він, безумовно, має колосальний вплив на демократичні настрої виборців. Але не він повинен об'єднуватися з Тимошенко", - сказав він в інтерв'ю виданню "Профіль".

"Давайте говорити правду: БЮТ - це велика політична сила з потужним лідером. І той, хто намагається ігнорувати цей факт, або сподівається змінити ситуацію на свою користь, або не реаліст. БЮТ - це мегаблок у повному розквіті сил", - заявив Луценко.

"З іншого боку, є "Наша Україна", колись потужна політична сила, що сьогодні знаходиться в занепаді, у якій сьогодні розчаровані багато-хто з її виборців", - додав він.

Таким чином, за словами Луценка, "є необхідність оформити нову політичну силу, що і дасть можливість виразити її інтереси, інтереси соцпартії і багатьох непарламентських нині партій".

"Крім цього, переконаний, такий другий блок вкрай потрібен для перемоги демократичних сил. Може, він буде один, може, ні, але ця сила повинна бути створена і знайдена спільна мова з БЮТ. Це апріорі, якщо ми говоримо про перемогу демократичних сил", - додав він.

Лідер "Народної самооборони" переконаний, що "у квітні-травні процес створення такого другого демократичного блоку буде завершено".

За його словами, "ті "помаранчеві" політики, з якими я спілкуюся, розуміють допущені помилки - і тактичні, і стратегічні". "Чи вистачить цього розуміння і чи перейде воно у взаємопрощення й об'єднання - не знаю. Дуже хотілося б...", - додав він.

Луценко заявив, що "сліпоглухонімий хохол - мрія будь-якої української влади". "Моя задача - створити активне громадянське суспільство, що зможе в період між виборами давити на обраних політиків", - зазначив він.

"Саме тому люди прийдуть у Київ не скидати когось, а заявити, нагадати політикам, навіщо їх найняли. Якщо їх почують - чудово. Якщо ні - виходить, будемо змінювати своїх політиків. Це святе право будь-якого народу", - додав екс-міністр.

На питання, чи не буде спроби з боку МВС перешкодити "маршу справедливості", Луценко відповів: "Чесно кажучи, був би зацікавлений: якщо влада така безмозка, щоб пройти шлях Кучми, - прапор їй у руки".

"Судячи з того, яке учорашнє сміття повертається на командні висоти влади, - це можна допустити. Я особисто до такого повороту подій готовий. Я цього не боюся з однієї простої причини: Кабмін з усіх боків оточений Україною. А вона зовсім не та, якою була восени 2004 року", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News