Тимошенко пригрозила Азарову, що слідкує за його руками

Понеділок, 12 лютого 2007, 12:54

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що її політична сила підтримає закон про засади внутрішньої і зовнішньої політики тільки в тому випадку, якщо він не буде суперечити баченням БЮТ.

Про це Тимошенко заявила на прес-конференції в понеділок.

"Засади внутрішньої і зовнішньої політики можуть бути підтримані тільки, якщо збігатимуться зі стратегією, задекларованою нашою силою", - заявила Тимошенко.

За її словами, це шлях України до ЄС, єдина з Європою система безпеки.

"Якщо хоч одне слово буде протирічити нашим баченням, ми за цей документ голосувати не будемо", - наголосила вона.

Тимошенко також висловилась проти вступу України в Єдиний економічний простір на нинішніх умовах, які передбачають створення наддержавної структури, в якій Україна матиме лише 11% голосів, а Росія – більше 80%.

"Я думаю, що після того, як наша політсила зруйнувала спроби посягнути на політичну незалежність України через повну монополізацію Росією наших енергетичних питань... після цього шукаються нові методи, як суверенітет практично зруйнувати і зробити Україну частиною нової імперії", - зазначила вона.

"Я підкреслюю і хочу щоб пан Азаров почув, що як тільки їх рука підніметься на залучення України в ЄЕП на таких умовах існування наддержавного органу... я думаю, що вже як мінімум дві третини України не буде роздумувати, що робити з цим урядом", - зазначила Тимошенко.

Вона підкреслила, що стане на чолі цієї боротьби і не дозволить створити Єдиний економічний простір на таких умовах.

Вона також заявила, що має інформацію про "узурпацію" енергетичних можливостей "тими самим людьми, що стоять за РосУкрЕнерго", в системі виробництва і постачання електроенергії.

За її словами, там відбуваються кроки щодо "можливості України передати іншій державі".

Тимошенко наголосила, що якщо ці кроки не будуть припинені, вона протягом двох тижнів поінформує суспільство про те, що відбувається, "хто які рішення приймав, хто позбавляє Україну права бути самостійним виробником і самостійним експортером електроенергії".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування