Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рибак обіцяє не давати нікому і копієчки, щоб її не зарили в землю

Понеділок, 12 лютого 2007, 12:56

Віце-прем'єр-міністр з питань ЖКГ Володимир Рибак вважає, що проблему з дорогим житлом можна вирішити з допомогою різкого збільшення пропозиції.

"Ціни на житло в столиці нашої держави дійсно зашкалюють... Сьогодні гроші на будівництво, як правило, дають одні, а будують інші, усі хочуть дістати прибуток і рентабельність. У Лондоні або в Парижі квартиру можна купити дешевше, ніж у Києві", - сказав він в інтерв'ю "Профілю".

"Я вважаю, що вихід один - потрібно різко збільшити пропозицію. Поки що попит значно його випереджає, а відтак - ціни залишаються високими. Але якщо подивитися на ситуацію в цілому - в Україні починається будівельний бум", - додав він.

За словами Рибака, "зараз уряд готує нормативну базу для того, щоб запрацював закон про соціальне житло, що вступив у дію".

"Мається на увазі держжитло, що має надаватися за спеціальним обліком в органах місцевого самоврядування людям, що ніколи його не зможуть купити. Це інваліди, матері-одиначки і всі ті, хто не зможе взяти кредит і купити собі квартиру", - пояснив він.

Віце-прем'єр зазначив, що звернувся до місцевої влади з проханням не роздавати швидко землю під будівництво: "Ми просимо зарезервувати землю для будівництва будинків, у які будуть відселені люди з житла, що піде під знесення".

"Інакше цій же місцевій владі або її спадкоємцям потім доведеться викуповувати раніше роздані землі вже за набагато більш високою ціною. Тому я підписав таку телеграму в усі регіони", - додав він.

Коментуючи збільшення фінансування ЖКГ, Рибак відзначив, що надалі гроші будуть даватися під конкретні проекти: "Я запитую, що ви будете з ними (грішми) робити? Дайте проект. А мені відповідають: а ви нам дайте гроші - ми подивимося".

"Ні, кажу. Ми грошей не дамо. Ми їх віддамо в ті області, де є проекти. Закінчився час, коли державні гроші йшли в пісок. Гроші будуть дані під конкретні програми. Ми їх затвердимо, а ви в себе в регіоні прийдете в казначейство й одержите їх", - додав він.

"Без проекту більше ніхто і ніде не одержить ні копієчки. Тому що я чітко розумію, як діє ця система. І вона буде поламана", - заявив віце-прем'єр.

Також він повідомив, що вніс пропозицію про створення міністерства з питань ЖКГ: "І прем'єр Віктор Янукович сказав "так", ліквідація управлінської вертикалі в ЖКГ була помилкою, тому що сьогодні ніхто ЖЕКами не займається".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:21
Зеленський провів Ставку: увага до захисту інфраструктури, ситуація на фронті, виробництво зброї
18:20
Михальчик здобув срібну нагороду на перегонах "24 години Ле-Мана"
18:19
Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
Усі новини...