Порошенко перейшов дорогу російському бізнесові?

Понеділок, 12 лютого 2007, 15:16

Причиною недопуску Петра Порошенка в Росію могли стати бізнес-інтереси.

Про це пише газета "Ведомости".

Видання сумнівається версії, що Порошенко не пустили у відповідь на заборону в'їзду в Україну Костянтину Затуліну і Володимиру Жириновському.

"Якщо Київ обвинувачує Жириновського і Затуліна в "антидержавних висловах", то Порошенко в цьому сенсі безпечний, він завжди прихильно висловлювався про Росію і її керівництво, нагадує політолог Костянтин Бондаренко", - пише видання.

Депутат із фракції Партії регіонів допустив, що з виходом проектів Порошенка на російський ринок "у нього могли виникнути конфлікти з російськими конкурентами".

20 грудня в Борському районі Нижегородської області був закладений перший камінь у будівництво автоскладального виробництва компанією "Об'єднані транспортні технології" (ОТТ), засновниками якої стали компанії, що входять у концерн Порошенко "Укрпромінвест".

У церемонії закладки каменю брали участь губернатор Валерій Шанцев і віце-прем'єр України Андрій Клюєв. У виробництво передбачається інвестувати близько $800 млн. Проектна потужність заводу складе 160 000 легкових автомобілів (Chevrolet Lanos, Chevrolet Aveo і ZAZ Sens) і 6000 автобусів "Богдан-Іsuzu" у рік.

Заступник глави з інвестицій адміністрації Борського району В'ячеслав Ковальов каже, що проблем в ОТТ по будівництву заводу немає. Компанія вже одержала ділянку площею 50 га, збирається докупити ще 200 га і почати будівництво заводу вже навесні.

Один з учасників ринку називає дозвіл місцевої влади на будівництво заводу дивним — фактично він руйнує економічні підвалини усередині регіону і саботує роботу групи "ГАЗ", що робить автомобілі "Волга" і автобуси — конкуренти продукції ОТТ.

"Певно, Порошенко перейшов дорогу комусь з наших бізнесменів, а наш уряд тісно пов'язаний з великим бізнесом", — відзначає Борис Шмельов, директор Центру порівняльних політичних досліджень.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування