Затулін списків нон-грата не формував, але теж говорить про Тарасюка і Огризка

Понеділок, 12 лютого 2007, 17:17

Директор Інституту країн СНД Костянтин Затулін спростовує причетність свого інституту до розробки "чорного списку" українських політиків, яким заборонено в`їзд на територію Росії.

Про це Затулін заявив в телефонній розмові, повідомляє УНІАН.

"У нас є свої уявлення про друзів і ворогів українсько-російських відносин. Але ми ніякого списку не складали. Інститут країн СНД є недержавною некомерційною організацією. Ми не є структурою, яка може вказувати МЗС та іншим структурам, які списки складати", - сказав Затулін.

При цьому директор Інституту країн СНД наголосив, що не може ані підтвердити, ані спростувати наявність такого списку. "Але ми не маємо жодного стосунку до цього", - заявив він.

Разом з тим, Затулін вважає, що відмова у в`їзді на територію Росії депутату Петру Порошенку є відповіддю російської сторони на відмову у в`їзді на територію України йому, а також Михайлу Леонтьєву і Глєбу Павловському.

"Саме з мене почався похід в Україні в боротьбі з відьмами, але тільки я був першим і єдиним, який намагається опротестувати рішення України в українському ж суді. Якщо мені не вдасться цього зробити в українському суді, то я звертатимуся до міжнародного суду", - додав він.

"Будь-який здоровий глузд підказує, що Росія не може нескінченно терпіти обмеження у в`їзді до України відносно своїх громадян, тому у відповідь на міру напоролися ті, хто зробив особливий вклад "у розвиток українсько-російських відносин", а саме – "помаранчеві", - впевнений Затулін.

Тим часом, директор Інституту країн СНД упевнений, що заборона Порошенка на в`їзд на територію Росії є "зайвим доказом того, що сторони повинні на взаємній основі відмовитися від такої практики".

"Бо гіпотетично в такому списку можуть опинитися і Тарасюк, і Огризко, і інші", - наголосив він.

Раніше в понеділок газета "Экономические известия" повідомила, що в`їзд на територію Росії може бути заборонений, окрім Порошенка, колишньому міністру закордонних справ Борису Тарасюку, а також в.о. глави МЗС України Володимиру Огризку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування