Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко розповів дипломатам про "проникливий" діалог з НАТО

Понеділок, 12 лютого 2007, 20:07

Президент Віктор Ющенко заявляє, що Україна відкидає політику невизначеності, яка здатна привести до "дефіциту безпеки".

Про це він заявив, виступаючи на щорічному дипломатичному прийомі у Маріїнському палаці у понеділок, повідомляє прес-служба президента.

"Ми будемо продовжувати практичний і взаємно проникливий діалог з НАТО заради спільної безпеки і спільної стабільності. Поняття безпеки розуміємо у найширшому сенсі", - сказав він.

Ющенко також запевнив, що Україна продовжить "активно діяти на подолання ключових загроз сьогодення".

"Україна була, є і буде послідовним контрибутором стабільності і поширення демократичних цінностей в нашому регіоні", - сказав він.

"Відносини з усіма сусідніми країнами ми розглядаємо як стратегічно важливі. Між нами повинен існувати простір парламентської і партнерської довіри, який надійно об’єднуватиме і Київ, і Мінськ, і Варшаву, і Братиславу, і Будапешт, і Кишинів, і Бухарест, і Анкару – усі зацікавлені країни від Балтії до Чорного і Каспійського морів", - запевнив президент.

Крім того, Ющенко також вкотре зазначив, що Україна буде "послідовно продовжувати курс європейської і євроатлантичної інтеграції".

"Цей курс – незмінний і незворотній", - запевнив він.

На переконання Ющенка, однією з першочергових практичних справ для України є завершення всіх процедур, пов’язаних із вступом до Світової організації торгівлі.

"Разом з Європейським Союзом плануємо продуктивно провести роботу над новою посиленою угодою, яка стане основою для політичної асоціації та глибшої економічної інтеграції", - сказав він.

Говорячи про відносини з стратегічними сусідами України, Ющенко зазначив, що Україна налаштована на подальше активне зміцнення стратегічного партнерства як з Росією, так і зі Сполученими Штатами Америки.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування