Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комісія Табачника і Ніколаєнка "взула" Гриценка

Вівторок, 13 лютого 2007, 09:39

Під час укладання договорів на будівництво і реконструкцію різних об'єктів на території Одеського інституту сухопутних військ Міністерство оборони не враховувало інтереси міста і сімей офіцерів, які проживають на території вузу.

Такого висновку дійшла спеціальна урядова комісія, яка працює зараз в Одесі, заявив на брифінгу віце-мер Михайло Кучук, повідомляє УНІАН.

Він уточнив, що "за дозвіл будувати на території інституту Міноборони одержувало гроші або квартири в інших містах України, зокрема, в Миколаєві - відомо щонайменше про шість подібних договорів".

Разом з тим, додав Кучук, 610 сімей офіцерів і колишніх військовослужбовців проживають у морально і фізично застарілих приміщеннях на території військового інституту, переданого в підпорядкування Одеському національному політехнічному університету.

В аварійному стані, зазначив Кучук, перебуває також одна з двох будівель – пам'яток архітектури.

Міська влада планує прийняти будівлі інституту в комунальну власність з тим, щоб розмістити навчальні аудиторії Південноукраїнського педагогічного університету імені Ушинського і Військового інституту Одеського Національного політехнічного університету.

У той же час одну з будівель, яка не є пам'яткою архітектури, за рішенням Кабміну, мабуть, буде передано міськвиконкому – для розміщення міських служб, обласного архіву і Адміністративного суду Одеської області, додав віце-мер.

За словами Кучука, також планується знести колишні казарми і бокси і на їх місці спорудити житлові будинки, в яких поселяться 610 сімей офіцерів і колишніх військовослужбовців. Архітектори почали детальне планування мікрорайону.

Під час останнього засідання Кабміну прем'єр-міністр Віктор Янукович повідомив, що над вирішенням конфліктної ситуації в Одесі працює спеціальна комісія на чолі з віце-прем'єром Дмитром Табачником та за участі міністра освіти та науки Станіслава Ніколаєнка.

Як відомо, 30 серпня 2006 року Кабінет міністрів ухвалив реорганізувати Одеський інститут сухопутних військ, а на його базі створити Військовий інститут Одеського Національного політехнічного університету. Майно і земельні ділянки вузу уряд вирішив залишити в управлінні Міноборони без права відчуження.

У січні 2007 року Одеська міськрада погодилась прийняти в комунальну власність будівлі військового інституту. У свою чергу, будучи в Одесі, голова Верховної Ради Олександр Мороз заявив, що споруди повинні бути передані Міністерству освіти і науки (міністерство очолює соціаліст Станіслав Ніколаєнко).

У свою чергу міністр оборони Анатолій Гриценко назвав цю заяву Мороза некомпетентною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, є постраждалі
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
Усі новини...