У Тимошенко не проти залишитися сам на сам з януковичами

Вівторок, 13 лютого 2007, 09:44

Один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов вважає двопартійну систему реальною для України.

"Для України це цілком реальний сценарій розвитку, ми фактично вже сьогодні реально існуємо в двопартійній системі", - сказав Турчинов в інтерв'ю "Известиям в Украине".

"Ці речі об'єктивні і формуються розвитком історії. Двопартійність приваблива своєю передбачуваністю і стабільністю. Люди мають можливість стабільно спиратися на ті чи інші сили, а відносини між цими силами не приводять до громадянської війни", - вважає він.

Коментуючи підписання угоди між БЮТ і "Нашою Україною" про спільну опозиційну діяльність у парламенті, Турчинов сказав: "Довго "Наша Україна" йшла до цього, півроку знадобилося її лідерам, щоб приєднатися до парламентської опозиції, але краще пізно, ніж ніколи".

Водночас Турчинов відзначив, що не говорив би сьогодні про міцність або неміцність цих домовленостей.

"У БЮТ є чітка позиція, і ми системно йдемо від перемоги до перемоги ... На шляху до цієї мети ми дуже зацікавлені, щоб "Наша Україна" працювала разом з нами в опозиції. Фактичний лідер цієї сили — президент, і від нього досить багато залежить, у тому числі залежить найбільш важлива зараз справа — розпуск парламенту", - додав він.

На питання, які теми обговорювалися під час зустрічі президента Віктора Ющенка і Юлії Тимошенко перед підписанням угоди між БЮТ і "Нашою Україною", Турчинов відповів:

"Обговорювалося багато тем. У тому числі і перспектива парламенту. Якби всі ті теми, які обговорювалися на цій зустрічі, одержали конкретне втілення в українській дійсності, то я був би за країну спокійний!"

Говорячи про перспективи політичних проектів Миколи Катеринчука і Юрія Луценка, Турчинов сказав:

"Класики нас попереджали: нема нічого нового під Місяцем!.. Мені здається, це стосується і нових проектів".

"Я несерйозно ставлюся до таких витратних проектів політичного розкручування; ті, хто вкладає в це гроші, просто-напросто їх втрачає. У нас, скажімо, двері для всіх відкриті. І той же Микола Катеринчук цілком може реалізувати свій потенціал у рамках БЮТ або "Нашої України". Приходьте і працюйте! Але інша справа, що є особисті амбіції... Треба зменшувати кількість проектів і об’єднувати зусилля", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News