Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров вважає, що Тимошенко вводить людей в оману

Вівторок, 13 лютого 2007, 09:50

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко свідомо вводить людей в оману, коли заявляє, що участь Україні у проекті Єдиного Економічного Простору призведе до втрати суверенітету, до шкоди національним інтересам України.

Про це йдеться у повідомленні Мінфіну, поширеному у вівторок.

У повідомленні наголошується, що парафовані Україною у 2004 році угоди щодо ЄЕП не містять ані створення якогось "наднаціонального органу", ані інших механізмів передачі суверенних прав України будь-кому.

Також згідно з повідомленням, угоди не містять створення митного союзу, ані посягань на грошово-фінансову політику України, які не містять неіснуючих планів введення "єдиної валюти".

Міфи про наднаціональний орган ЄЕП, передачу комусь суверенних повноважень – це «мертва коняка», гарцювати на якій безглуздо і смішно. У Юлії Тимошенко 2005 року були всі можливості офіційно робити будь-які «викриття» і діяти.

Також міністерство звинувачує уряд Тимошенко в тому, що вона гальмувала переговорний процес щодо ЄЕП.

"Так само, уряд Тимошенко непублічно розірвав довготермінову, вкрай вигідну угоду на постачання в Україну російського газу й провалив переговори щодо туркменського газу", - йдеться у повідомленні.

Водночас Мінфін наголошує, що приєднання України до ЄС і НАТО означало б делегування органам управління цих об’єднань великої кількості основоположних суверенних прав: від проведення митної, кредитно-грошової політики й емісії грошей до управління Збройними Силами через об’єднане командування.

Міністерство наголошує, що насправді парафовані Україною у 2004 році угоди в рамках ЄЕП передбачали саме створення зони вільної торгівлі без вилучень і обмежень між Україною, Росією, Казахстаном і Білоруссю.

Як зазначається в документі, вони також визначали спрощення митних і прикордонних процедур для громадян і підприємств чотирьох країн.

А також встановлювали дуже вигідні для України правила ціноутворення, за якими енергоносії й тарифи на послуги монополій мали бути однаковими для всіх учасників ринку з усіх чотирьох країн.

Тобто, Україна отримувала солідні конкурентні переваги в межах спільного ринку ЄЕП.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...