Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ахметову сподобався "Укртелеком"

Вівторок, 13 лютого 2007, 10:55

Компанія "СКМ" не виключає можливості придбання акцій "Укртелекому".

"Для нас цікаві і "Укртелеком", і енергетичні активи - усе буде залежати від умов приватизації", - заявив фінансовий директор "СКМ" Роман Водолазський.

Він відзначає, що до 2010 року компанія готова направити на ці цілі біля $4 млрд.

"Якщо СКМ має намір купити "Укртелеком", їй необхідно залучити позикові гроші або знайти іноземного партнера", - вважає Олександр Рябченко, президент Міжнародного інституту приватизації.

За його словами, для придбання "Укртелекому" СКМ зможе знайти позики без проблем. "У першу чергу, тому що фінзаклади охоче дають кредити під покупку телекомунікаційних компаній", - говорить Рябченко.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Верховна Рада затвердила список об'єктів, які підлягають приватизації у 2007 році, серед яких був і "Укртелеком".

Першочергово держава збирається виставити на продаж на українських біржах 10% акцій оператора.

Після чого Фонд держмайна планує продати на міжнародних фондових біржах 32,8% акцій ВАТ "Укртелеком", при цьому закріпивши в державній власності 50% плюс одна акція ВАТ "Укртелеком".

Як повідомляла глава Фонду Держмайна Валентина Семенюк, держава сподівається одержати від продажу 10% акцій "Укртелекому" до 2 млрд. грн.

У той же час, на думку міністра транспорту й зв'язку Миколи Рудьковського, на даному етапі продавати акції національного оператора фіксованого зв'язку рано.

"Продаж контрольного пакета акцій "Укртелекому" у 2007 році призведе до втрат державного бюджету", - вважає міністр. За його словами, держава не одержить і 50% ціни, що могло б одержати при сприятливих умовах, якби ми провели рік-півтора серйозну підготовку до приватизації.

Компанія СКМ уже володіє великим телекомунікаційним холдингом, що включає мобільного оператора "Астеліт" (ТМ life:), а також операторів "Оптіму" і "Фарлеп". 90% акцій System Capital Management належить депутату Ахметову, а 10% — його дружині Лілії Смирновій.

"Дело"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування