Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ і "Наша Україна" вирішили випередити коаліцію

Вівторок, 13 лютого 2007, 12:55

У Верховній Раді зареєстровано проект закону про засади внутрішньої і зовнішньої політики України.

Його авторами виступають нашоукраїнець Геннадій Удовенко та бютівець Олег Білорус.

Відповідно до проекту головним завданням внутрішньої політики є вирішення проблем консолідації суспільства і мобілізація зусиль всіх громадян на успішний розвиток країни.

Також держава має стимулювати і забезпечити поступове відновлення втраченого економічного потенціалу і раціональне використання національного багатства України.

Автори вважають, що держава має забезпечити рівноправність та державний захист усіх форм власності, але на перехідному етапі економіки не виключають такі заходи як введення мораторію на іноземний контроль, або на приватизацію стратегічних виробничих комплексів, перевірка законності проведеної приватизації державних підприємств, ренаціоналізація шляхом викупу підприємств у випадках незаконної їх приватизації.

На думку авторів Україна має вести "активну, послідовну, стабільну і відкриту зовнішню політику співробітництва з усіма зацікавленими партнерами, уникаючи залежності від окремих держав чи груп держав".

"Держава веде послідовну політику збалансованого розвитку стратегічного партнерства як з Росією, так і з США, а також з усіма своїми сусідами. В своїй зовнішній політиці Україна послідовно стоїть на принципах демократизації і демілітаризації зовнішньополітичних зв’язків", - йдеться в проекті закону.

На думку авторів, Україна має виступати за відродження авторитету ООН, за посилення діяльності ОБСЄ, за співробітництво з НАТО, за створення ефективної системи колективної безпеки в Європі.

"Розгортання крупномасштабного економічного співробітництва з країнами- сусідами, а також з такими провідними країнами світу як США, ФРН, Великобританія, Франція, Японія, Китай, Індія є важливим довгостроковим напрямом зовнішньої політики України", - йдеться в проекті закону.

"Постійним пріоритетом зовнішньої політики України є взаємовигідне співробітництво з країнами СНД, особливо в економічній області, в розвитку спільного підприємництва, торгівлі, промислової кооперації і інтеграції", - вважають автори.

Як відомо, ще один варіант закону про засади внутрішньої і зовнішньої політики України готувала група на чолі з Василем Цушком. Над ним також мав працювати Кабмін.

Минулої п’ятниці спікер Олександр Мороз заявив, що закон про засади внутрішньої і зовнішньої політики України має кореспондуватися з універсалом національної єдності.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...