Росія не хоче ділитися з Огризком списком персон нон-грата?

Вівторок, 13 лютого 2007, 14:03

Міністерство закордонних справ не отримувало від МЗС Росії жодних офіційних списків громадян України, в'їзд яким заборонено до Російської Федерації.

Про це на брифінгу у вівторок заявив в.о. міністра закордонних справ Володимир Огризко.

"Мені не відома наявність такого списку, який готувався би дипломатами Російської Федерації чи іншими структурами", - сказав він.

"Ми не отримували жодної офіційної і не офіційної інформації з МЗС Росії з цього приводу, тому я не хотів би коментувати те, чого немає", - додав він.

При цьому Огризко зазначив, що в Україні теж немає списку небажаних осіб, "а є реакція на дії і висловлювання осіб, які дозволяють собі речі, не сумісні з налагодженням дружніх російсько-українських відносин".

Говорячи про заборону в'їзду на території Росії депутату Петру Порошенку Огризко вкотре наголосив, що, на його думку, вона є необґрунтованою.

"Порошенко жодним словом і жодною дією не зробив нічого такого, що могло б зашкодити українсько-російським відносинам", - сказав в.о. міністра закордонних справ.

"Проводити паралель між Порошенком і, скажімо, депутатами Держдуми, які собі дозволяли висловлювання, які не сприяють налагодженню наших двосторонніх стосунків, це не зовсім, мені здається, правильний підхід", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування