Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку "накапали" на Януковича за зерно

Вівторок, 13 лютого 2007, 14:46

Президент Віктор Ющенко має намір обговорити з прем'єр-міністром Віктором Януковичем питання експорту та ціноутворення зернових і сподівається на конструктивне його вирішення.

Про це Ющенко заявив під час зустрічі з виконавчим директором "Каргілл Європа", членом Консультативної ради з питань іноземних інвестицій в Україні Дейвом Роджерсом, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент висловив переконання, що уряд має шукати альтернативний, або ширший інструментарій для регулювання цінової політики на сільськогосподарську продукцію на території України, з тим, щоб її виробники та трейдери отримали змогу працювати також і за світовими цінами, які зараз помітно вищі за внутрішні українські.

На думку Ющенка, Кабмін може передбачити для фіксування ціни бюджетні кошти. Виключно адміністративне регулювання, переконаний він, не є ефективним.

У свою чергу Роджерс зазначив, що "Каргіл Європа", як і багато інших компаній, які працюють в Україні, нині найбільш стурбована саме втручанням урядових структур у ринкові процеси".

"Квоти, встановлені Кабміном на експорт зернових, зрештою б'ють і по його постачальниках, і по переробниках, і по трейдерах", - наголосив він.

Роджерс зазначив, що "нам хотілося б знати правила гри, бути чітко поінформованими про ту політику української влади щодо сільського господарства, яку вона має намір здійснювати надалі".

Він також поінформував Ющенка про пропозиції, надіслані компанією до Кабінету міністрів щодо питання ціноутворення та експортну політику.

На його думку, сьогодні Україна може собі дозволити експортувати більші обсяги зернових і водночас повністю задовольняти внутрішній попит – загальний обсяг зернових в державі становить 21 млн. тонн.

У свою чергу президент висловив зауваження до роботи податкових органів щодо своєчасної компенсації ПДВ.

Звертаючись до присутнього на зустрічі голови ДПА Анатолія Брезвіна, Ющенко наголосив, що відшкодування ПДВ є справою честі для влади, оскільки йдеться про довіру до України з боку бізнесу, а відтак - роботу на українському ринку іноземних компаній та прихід інвестицій.

"Тим більше, коли це стосується таких провідних світових компаній як "Каргілл", якій досі не повернуто 18 млн. доларів", додав він. Глава держави доручив Брезвіну взяти це питання під особистий контроль.

На зустрічі також були присутні перший заступник глави секретаріату президента Арсеній Яценюк, президент ЗАТ "АТ Каргілл" Андреас Рікмерс, віце-президент Української зернової асоціації Іван Мірошніченко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування