Ющенко написав "дорожню карту", щоб Янукович не блукав

Вівторок, 13 лютого 2007, 16:15

Однією з найактуальніших для національної безпеки проблем є завдання забезпечення національної єдності та соборності України.

Про це йдеться у Стратегії національної безпеки України, яку у понеділок затвердив президент Віктор Ющенко.

Як повідомляє прес-служба президента, стратегія підтверджує необхідність подальшого утвердження демократичних цінностей в країні, продовження економічних трансформацій, реалізації завдань європейської та євроатлантичної інтеграції держави.

"Положення Стратегії ґрунтуються на пріоритетності прав і свобод людини та громадянина, верховенства права, які розглядаються як основоположні принципи національної безпеки. Вперше однією з найактуальніших для національної безпеки проблем визначається завдання забезпечення національної єдності та соборності Української держави", - зазначає прес-служба.

Стратегія враховує зростаючу динаміку сучасного світу, необхідність адекватного реагування на зовнішні і внутрішні загрози та виклики, які нерідко мають глобальний характер, йдеться у повідомленні.

При цьому проаналізовано весь комплекс проблем забезпечення національної безпеки у зовнішньо- та внутрішньополітичній, воєнній, економічній, інформаційній, гуманітарній та соціальній сферах, зафіксовано стан і спрямованість реформування сектору безпеки.

"Стратегія національної безпеки визначає цілі та напрями державної політики національної безпеки на середньострокову та короткострокову перспективу і є своєрідною "дорожньою картою" для комплексного планування діяльності органів державної влади у сфері внутрішньої та зовнішньої політики на основі національних інтересів, розробки перспективних взаємоузгоджених планів та програм", - сказано у повідомленні.

Стратегію вперше розроблено відповідно до указу президента від 5 вересня 2006 року "Про основи національної безпеки України", яким встановлено, що стратегія національної безпеки затверджується президентом України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування