Омельченко стверджує, що суд скасував тарифи Черновецького

Вівторок, 13 лютого 2007, 17:40

Київський міський господарський суд визнав розпорядження Київської міськдержадміністрації від 30 жовтня 2006 року про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги незаконними і скасував їх.

Про це заявив екс-мер столиці Олександр Омельченко, повідомляє УНІАН.

"Київський міський господарський суд визнав розпорядження КМДА від 30 жовтня, підписані Черновецьким, незаконними та скасував їх. Тому з 1 грудня діють розпорядження минулих років, як в народі кажуть, діють старі тарифи", - сказав Омельченко.

За його інформацією, таку постанову суд виніс у вівторок. Найближчими днями вона буде офіційно оприлюднена.

Крім того, Омельченко зазначив, що в Києві також не діє рішення Київської міськради від 8 лютого 2007 року щодо зменшення підвищених з 1 грудня минулого року тарифів.

"Рішення сесії від 8 лютого, яким передбачено зменшити тарифи, не діюче. Там теж грубе порушення – зміни внести з 1 грудня. Рішення сесії не має зворотної сили, як жоден закон, а до того ж воно стосується недіючих, неіснуючих розпоряджень", - пояснив екс-мер.

За його словами, на сьогодні це рішення Київради не підписано Черновецьким та не опубліковано в газеті "Хрещатик", отже ще не діє. "Таким чином, у грудні-січні-лютому діють колишні, старі тарифи", - наголосив екс-мер.

Щодо постанови господарського суду, Омельченко зазначив, що в ній визначено цілий комплекс "грубих порушень" законодавства. Зокрема, те, що тарифи економічно необґрунтовані, непрозорі, крім того вони не погоджені з Антимонопольним комітетом, не пройшли експертизу і не зареєстровані у Мін'юсті.

При цьому екс-мер наголосив, що реєстрація в Мін'юсті – це не просто передача туди на підпис документів, вона передбачає цілу процедуру узгоджень.

Також Омельченко повідомив, що найближчим часом у судах будуть розглядатися справи щодо повернення банку "Хрещатик" територіальній громаді Києва, щодо створення "з підробкою документів" "Київенергохолдингу".

"Незабаром ми підтвердимо, що красти київське майно, київську власність, грабувати киян, як це було з тарифами, нікому не дозволяється, тому що це кримінальні злочини", - наголосив екс-мер.

Паралельно, за словами Омельченка, він буде займатися "незаконним наділом землі, яку за останні сесії роздано, розбазарено депутатам, наближеним до Черновецького, родичам", - понад 300 га землі, яка належать київській громаді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування