У НАТО обіцяють Україні прогрес до 2009 року

Середа, 14 лютого 2007, 09:30

Генсек НАТО Яап де Хооп Схеффер заявляє, що рішення про вступ України до Північноатлантичного альянсу має приймати український народ.

"Звичайно, це рішення належить винятково українському народові. Проте сподіваюся, що відносини між НАТО й Україною стануть більш зрілими і міцними", - сказав він в інтерв'ю "Известиям в Украине".

Схеффер також висловив надію на те, що до 60-річного ювілею НАТО у 2009 році Альянс значно просунеться на шляху реалізації "амбітних планів України".

Говорячи про ініціативу США розміщення елементів протиракетної оборони в Чехії і Польщі, генсек НАТО висловив думку, що Альянс не може стояти осторонь при вирішенні такого роду проблем.

"У своєму виступі на конференції я навіть ужив термін "НАТОізація", говорячи про те, у якому форматі варто проводити дискусії про розгортання в Європі ПРО. І я хотів би повторити те, що я говорив у Ризі: НАТО в XXI столітті має потребу в інструментах, які б відповідали новому тисячоліттю", - сказав він.

Водночас Схеффер сказав, що був розчарований виступом російського президента Володимира Путіна на Мюнхенській конференції з питань політики безпеки.

"Так, я не приховую, що розчарований багато чим з почутого від президента Росії... Його оцінки суперечать основним підсумкам нашої співпраці... Я сподіваюся, що зумію донести ступінь мого розчарування, так само як і наших партнерів по Альянсу, і ми зуміємо знайти спільні походи", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування