Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Газета Ахметова не збирається просити вибачення у Балоги

Середа, 14 лютого 2007, 10:09

Газета "Сегодня" має намір оскаржувати рішення Солом'янського райсуду Києва, який зобов'язав газету опублікувати спростування статті, в якій екс-губернатор Закарпатської області Іван Різак звинувачував главу секретаріату Віктора Балогу у вимаганні хабара.

"Сегодня" вважає, що рішення суду суперечить законам України, а також є таким, що створює реальну загрозу свободі слова в країні", - йдеться в редакційній статті.

"Ми будемо оскаржувати це рішення і зробимо все, щоб довести свою правоту, а разом з цим – і право українських ЗМІ на інформування читачів про діяльність вищих посадових осіб", - додається в матеріалі.

За словами видання, інформацію Різака про вимагання хабара Балогою "поширили десятки ЗМІ".

"У Балоги як у громадянина України є право подати позов про захист честі і гідності проти Різака, що підтвердив, що не збирається відмовлятися від своїх слів, але ніяк не проти газети, що ніколи не стверджувала, що Балога вимагав хабар", - заявляє видання.

"Сегодня", приймаючи рішення про публікацію прямої мови Різака, виходила з того, що інформація про тяжкі обвинувачення на адресу Балоги є, безумовно, суспільно значимою... Про такі обвинувачення народ має право знати", - йдеться в статті.

Видання заявляє, що йому немає за що просити вибачення у глави секретаріату президента.

У той же час воно зазначає, що якщо припустити правоту Балоги, то "Петро Порошенко мав би подати в суд на 5 канал, який транслював у прямому ефірі знамениту прес-конференцію Олександра Зінченка у вересні 2005 року (де той звинуватив "любих друзів" у корупції)".

"Жодне українське ЗМІ не зможе розповісти українцям, що та чи інша висока посадова особа обвинувачується будь-ким у корупції, хоча це і представляє безумовний суспільно значимий інтерес", - продовжує газета.

"Якщо правий Балога, то це означає, що в Україні відбувся державний переворот і скасована Конституція, яка гарантує право на свободу слова", - заявляє "Сегодня".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування