Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович обіцяє кримінальні справи однопартійцям

Середа, 14 лютого 2007, 10:14

Прем'єр Віктор Янукович вимагає покарання для тих чиновників, які необґрунтовано підвищують тарифи на житлово-комунальні послуги.

"Ніякого спуску для чиновників, які займаються злочином проти людей, не буде!", - сказав Янукович, відкриваючи засідання Кабміну.

"Ми будемо жорстко наводити порядок, не зважаючи на партійні прапори! Я звертаюсь до вас, шановні колеги, як до членів коаліційного уряду – якщо попадуться наші з вами однопартійці, то ми будемо питати з них ще жорсткіше", – додав Янукович.

"Ми не дозволимо людей дурити", - підкреслив він.

Прем’єр повідомив, що не допустить, щоб "нечисті на руку ділки наживалися на зростанні тарифів на комунальні послуги". Він навів кілька прикладів.

"У Херсоні тарифи беруть зі стелі, без економічного обґрунтування, ставлять цифри навмання, на всяк випадок завищуючи в кілька разів розмір використаної води, тепла та електроенергії", - сказав він.

"В Ужгороді в розмір комунальних тарифів включені представницькі видатки! Ви уявляєте чи ні?!" – обурився Янукович.

"Тобто місцева влада проводить прийоми і включає ці кошти в тарифи, щоб люди платили гроші", - додав він.

Янукович також повідомив, що уряд боровся з високими тарифами і в Києві. "Я нікому не розповідав, але працювала робоча група на чолі з Миколою Яновичем Азаровим. І коли ми зустрічали такий спротив, ми не розуміли, чому це так", - обурився Янукович.

Він також звинуватив опозицію в розхитуванні ситуації. "Усі чули гасла опозиції, що уряд Януковича підвищив тарифи, свідомо штовхаючи людей на протистояння. Є навіть заклики, коли губернатор харківської області звертався до людей з пропозицією, щоб вони не платили за житлово-комунальні послуги", – обурився прем’єр.

Він доручив членам уряду виїхати в регіони та проконтролювати ситуацію з розрахунком тарифів.

"Хочу, щоб почули мене у Львові, де без ліцензії спритні ділки користуються надрами. Видобувають прісну воду і втридорога продають людям, включивши ціну води в тарифи", - сказав він.

Янукович навів ще один приклад: "Службові особи "Одесаобленерго" без тендеру, на кошти, призначені для інвестиційних програм, придбали цінні папери на 43 млн гривень. А на них треба було придбати нове обладнання для тепломереж".

Він пообіцяв, що будуть порушені кримінальні справи. "Просив би представників правоохоронних органів, Генпрокуратури інформувати мене особисто", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування