Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Людина Пінчука приписала йому ще один банк

Середа, 14 лютого 2007, 10:35

Довірена особа українського олігарха Віктора Пінчука Ігор Ярославцев заявляє, що Пінчуку належить не два банки, як вважалося раніше, а три.

За його словами, крім Укрсоцбанку і банку "Кредит-Дніпро", корпорація "Інтерпайп" (заснована Пінчуком) володіє також "Дельта Банком", пише "Дело".

За даними газети, раніше власником цього банку вважали його керівника Миколу Лагуна.

Видання відзначає, що ймовірність того, що Ярославцев просто обмовився — занадто мала, оскільки він навіть описав схему власності "Інтерпайпу" на "Дельта Банк".

За його словами, власником банку є New Europe Private Equity Fund, основним інвестором якого поки виступає "Інтерпайп".

Водночас у "Дельта Банку" обурені заявою Ярославцева і наполягають на тому, що банк належить Лагуну, повідомила прес-служба банку.

У заяві прес-служби наведені слова Лагуна, який стверджує, що "на даний момент був і залишається одноосібним власником "Дельта Банку".

Як пише газета, Лагун свого часу продав Пінчуку більше 10% акцій "Укрсоцбанку", якими він володів, коли основним власником банку був Валерій Хорошковський.

"Потім Лагун влаштувався найманим робітником у Пінчука — обійняв посаду заступника голови правління Укрсоцбанку (очолював казначейство) і лише нещодавно вийшов зі складу його наглядової ради", - пише "Дело".

Водночас пізніше прес-служба "Інтерпайпа" поширила заяву, у якій йшлося про те, що "ні група "Інтерпайп", ні її акціонери не є ні прямо, ні побічно (у тому числі — через компанію New Europe Private Equity Fund) власниками Дельта Банку".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування