Іноземці знову стверджують, що Азаров прорахувався

Середа, 14 лютого 2007, 11:15

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Рооr's прогнозує інфляцію в Україні на рівні 10% у 2007році.

Про це проінформувала прес-служба російського представництва агентства, повідомляють "Новости Украина" з посиланням на "Українські новини".

"Очікується, що інфляція по індексу споживчих цін знаходитиметься на рівні 10% протягом 2007 року, оскільки попит залишається високим, а підвищення цін на електроенергію відіб'ється на всій системі", - говориться в повідомленні.

Крім того, на думку фахівців агентства, темпи економічного росту будуть трохи сповільнюватися, хоча залишаться на досить високому рівні 6% і, як і раніше, будуть підтримуватися високим обсягом інвестицій (частково для модернізації промисловості, необхідної в умовах підвищення цін на газ), а також споживання.

Разом з тим, вплив чистого експорту на економічне зростання буде негативним.

S&P відзначає, що прогрес у справі реформування, забезпечення зваженої податково-бюджетної політики і поступового росту цін на імпортований газ можуть створити ситуацію для підвищення рейтингу України.

З іншого боку, прогноз може бути переглянуто на "негативний", якщо уряд буде проводити політику, яка призведе до значних податково-бюджетних послаблень і/чи збільшення зовнішньоекономічної нестійкості.

При цьому нове погіршення політичної обстановки або зовнішніх умов також буде перешкоджати підвищенню рейтингу.

"Політичні ризики залишаються високими, оскільки політичне протистояння заважає розробці послідовної державної політики. Її передбачуваність залишається низькою за міжнародними стандартами", - відзначають фахівці агентства.

У серпні 2006 S&P підтвердив довгостроковий кредитний рейтинг України за зобов'язаннями в іноземній валюті на рівні ВВ-, довгостроковий кредитний рейтинг за зобов'язаннями в національній валюті на рівні ВВ, а також короткострокові рейтинги на рівні В.

На початку поточного року Міжнародний валютний фонд погіршив прогноз інфляції в Україні з 13,5% до 13,6% у 2007 році.

У той же час, Кабінет міністрів прогнозує інфляцію у 2007 році на рівні 7,5%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування