Генпрокуратура встановила, що нові тарифи необґрунтовані

Середа, 14 лютого 2007, 11:53

Генпрокуратура заявляє, що в більшості перевірених регіонів тарифи на житлово-комунальні послуги встановлено з порушенням законодавства.

Про це на прес-конференції заявила заступник генпрокурора Тетяна Корнякова, повідомляють Українські новини.

"Як показали прокурорські перевірки, майже в кожному регіоні вони (тарифи) були підняті необґрунтовано, з порушенням законодавства", - заявила Корнякова.

За її словами, прокуратурою порушення були зафіксовані в Хмельницькій, Запорізькій, Кіровоградській, Чернівецькій, Закарпатській, Київській, Луганській, Херсонській, Дніпропетровській і Полтавській областях.

Серед найпоширеніших порушень у встановленні тарифів на житлокомунпослуги Корнякова назвала відсутність відповідного економічного обґрунтування, неузгодженість підвищення тарифів з Антимонопольним комітетом, приписування до собівартості послуг невідповідних витрат.

Заступник генпрокурора зазначила, що в деяких регіонах відразу відреагували на протести прокурора й знизили тарифи, а деякі не погодилися із протестами, і прокурор подав до суду.

За словами Корнякової, перевірки прокуратури тривають: "Будемо перевіряти, поки порушення не будуть ліквідовані".

Як відомо, раніше прокуратура Києва опротестувала підвищення Київською міськдержадміністрацією тарифів на житлово-комунальні послуги в 3,4 рази з грудня.

Пізніше Київська міськрада встановила коефіцієнт підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги з грудня 1,8-2 замість установленого раніше 3,4.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News