Тарасюк сподівається на ще одне вето Ющенка

Середа, 14 лютого 2007, 12:06

Екс-міністр закордонних справ Борис Тарасюк вважає, що президент Віктор Ющенко накладе вето на закон про принципи внутрішньої і зовнішньої політики в редакції антикризової коаліції.

"Я переконаний, що президент накладе на нього вето", - сказав він, коментуючи перспективи проходження закону, повідомляє прес-служба "Нашої України" .

"Коаліція не зможе його подолати, адже є домовленість опозиційних фракції "Нашої України" і БЮТ. Вони не допустять ухвалення закону про засади внутрішньої і зовнішньої політики, як його внесли "антикризовики", - сказав він.

Водночас коментуючи закиди комуністів, що президентський указ про стратегію національної безпеки є неприпустимим і суперечить національним інтересам України, Тарасюк відповів:

"Видавши свій указ "Про стратегію національної безпеки", президент діяв відповідно до закону "Про основи національної безпеки".

"Стаття цього закону передбачає підготовку і оприлюднення стратегії національної безпеки президентом України. Тому глава держави нічого не порушував. Він просто виконав положення закону", - зазначив він.

Нагадаємо, що Комуністична партія розмістила на своєму сайті офіційну заяву, в якій указ про стратегію національної безпеки оцінюється як неприпустимий і такий, що суперечить національним інтересам України.

Комуністи наполягають, що стратегія національної безпеки повинна базуватися на законі про принципи внутрішньої та зовнішньої безпеки, який внесе до Верховної Ради правляча коаліція.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування