Янукович доручив Азарову і Ківалову зайнятися рейдерством

Середа, 14 лютого 2007, 12:43

Кабінет міністрів створив міжвідомчу комісію з питань протидії незаконному поглинанню й захопленню підприємств.

Про це журналістам повідомив керівник Держкомісіїі з цінних паперів і фондового ринку Анатолій Балюк, посилаючись на відповідне розпорядження, прийняте на засіданні Кабміну в середу.

Комісію очолив перший віце-прем'єр міністр, міністр фінансів Микола Азаров. Балюк призначений заступником керівника комісії, повідомляють Українські новини.

У комісію також включена заступник генпрокурора Тетяна Корнякова, голова Фонду держмайна Валентина Семенюк, голова Комітету Верховної Ради з питань правосуддя Сергій Ківалов, представник Комітету з питань промислової, регуляторної політики й підприємництва Ксенія Ляпіна, представники союзу промисловців і підприємців і торгово-промислової палати.

За словами Балюка, комісія створена як дорадчий орган, який постійно діє при Кабміні.

Завданням комісії є розробка пропозицій зі вдосконалення законодавства, моніторинг інформації про методи поглинання й забезпечення взаємодії правоохоронних органів.

На думку Балюка, саме створення комісії сприятиме зниженню випадків рейдерства.

"Я думаю, що в декого оптимізму зменшиться, що можна захопити (незаконне підприємство), і нічого не буде", - сказав Балюк.

Він також вважає, що створення комісії поліпшить інформування держави про випадки рейдерства й дозволить оперативніше на них реагувати.

Балюк також зазначив, що зараз Мін'юст розробляє пропозиції щодо жорсткості карної й адміністративної відповідальності осіб, причетних до рейдерства.

За словами Балюка, прем'єр Віктор Янукович розпорядився провести перше засідання комісії терміново.

Як відомо, раніше президент Віктор Ющенко доручив Кабінету міністрів ввести кримінальну відповідальність за рейдерство.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування