Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович хоче заборонити закриті акціонерні товариства

Середа, 14 лютого 2007, 13:25

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді заборонити створення закритих акціонерних товариств.

Про це журналістам заявив голова Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку Анатолій Балюк, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

За його словами, 14 лютого Кабмін затвердив розроблений комісією відповідний законопроект "Про акціонерні товариства", що передбачає таку норму, для подачі його на розгляд до Верховної Ради.

Проект дозволяє створення лише відкритих акціонерних товариств; при цьому існуючі ЗАТ повинні перереєструватися у ВАТ протягом 10 років.

Крім того, у проекті пропонується знизити кворум для проведення зборів акціонерів з 60% до 50%, а також термін подачі офіційної публікації про такі збори з 45 днів до 30 днів.

Також передбачається обов'язкове входження міноритарних акціонерів до наглядових рад емітентів, а процес їхнього обрання буде здійснюватися шляхом кумулятивного голосування.

Як відомо, на початку січня Верховна Рада ухвалила новий законопроект "Про внесення змін до закону про господарчі товариства", яким знизили кворум акціонерів для проведення повторних зборів з 60% до 50% від статутного фонду компанії, однак пізніше президент Віктор Ющенко ветував його.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування