Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Огризко відправив Росії "валентинку" з проханням не пхати свого носа

Середа, 14 лютого 2007, 14:20

Україна зацікавлена у більш глибокій участі Росії в загальноєвропейських процесах.

Про це сказано у вітанні в. о. міністра закордонних справ Володимира Огризка на ім'я міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова з нагоди 15-річчя встановлення дипломатичних відносин, повідомляють Українські новини.

Українська сторона зазначає про високу оцінку результатів українсько-російського партнерства за 15 років і визнає, що позитивні тенденції двосторонньої взаємодії повинні заглиблюватися насамперед у сфері торгово-економічного співробітництва.

Реальним шляхом до співробітництва Україна вважає безумовне дотримання принципів невтручання у внутрішні справи, захист соціальних інтересів громадян обох країн, забезпечення необхідних умов для їхнього безперешкодного спілкування й дотримання прав трудових мігрантів, наголошується у листі.

"У співробітництві на міжнародній арені ми виходимо з розуміння того, що партнерство з Росією є невід'ємної складової загальноєвропейських процесів", - сказано у вітанні.

У документі також зазначається, що зусилля України зараз спрямовані на гармонізацію розвитку відносин з Росією й процесу імплементації стратегічного курсу європейської і євроатлантичної інтеграції України.

"Національним інтересам України відповідає більш глибока участь Росії в загальноєвропейських процесах, провідними силами яких залишаються Європейський Союз і НАТО", - сказано у вітанні.

Україна висловлює готовність до політичного діалогу з Росією з міжнародних проблем, зокрема, стратегічної стабільності й безпеки, взаємодії в рамках зусиль міжнародного співтовариства в пошуку відповідей на нові глобальні виклики й загрози.

"Шановний Сергію Вікторовичу! Я й мої колеги із зовнішньополітичного відомства, органи державної влади в Україні налаштовані на створення повномасштабних партнерських відносин з Російською Федерацією і з оптимізмом дивимося в майбутнє", - пише Огризко.

"Для цього є всі підстави й найголовніше - бажання працювати для досягнення конкретних результатів", - додає він.

Як відомо, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров сподівається на поглиблення двостороннього співробітництва з нагоди 15-річчя встановлення дипломатичних відносин між Росією й Україною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: