Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Затуліна стверджують, що Огризка в "чорному списку" немає

Середа, 14 лютого 2007, 15:01

У Росії є "чорні списки" українських громадян, яким заборонений в'їзд на територію РФ, але в них не включений виконуючий обов'язки міністра закордонних справ України Володимир Огризко.

Така думка на прес-конференції озвучив директор української філії Інституту країн СНД Володимир Корнілов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Якщо Росія вживає адекватні заходи до українських політиків такої ж ваги, то я можу припустити, що такі списки є й у Росії", - сказав Корнілов.

"Я впевнений на 100%, що пана Огризка в цих списках немає, тому що він кадровий дипломат, а до чинних дипломатів застосовується зовсім інша процедура", - додав він.

При цьому представник Інституту країн СНД не виключає, що найближчим часом і інші українські політики, крім депутата Петра Порошенка, можуть бути недопущені на територію РФ.

"Із того списку осіб, який, очевидно, все ж існує, внесених за рівнем і адекватністю тим, що тут (в Україні) були оголошені персонами нон-грата, Порошенко виявився першим. Я думаю, я смію так припустити, не останнім", - відзначив він.

На думку Корнілова, забороняючи в'їзд українським політикам на свою територію, Росія діє адекватно у відповідь на ту "порочну практику", що "без пояснення" застосовує Україна, оголошуючи персонами нон-грата росіян, прізвища яких "на слуху".

За його словами, Росія протягом останнього року починала дипломатичні спроби усунути цю практику шляхом обміну нотами і переговорів, але "Україна і далі продовжує обмежувати права російських громадян, грубо порушуючи міжнародні норми".

Корнілов також повідомив, що директор Інституту країн СНД, депутат Держдуми Костянтин Затулін, оголошений персоною нон-грата в Україні, "продовжує свій позов в один з українських судів, сподіваючись через суд відновити свої права".

Сам Затулін спростовує дані газети "Экономические известия" про причетність його особисто і його інституту до укладання списку персон нон-грата з України.

"Дана інформація не відповідає дійсності. Вона стала несподіванкою для мене і співробітників нашого Інституту країн СНД", - сказано в листі Затуліна до головного редактора газети.

"Просимо вас офіційно спростувати у Вашій газеті помилкове повідомлення про мою нібито причетність до складання т.зв. "чорних списків". Або привести джерело цієї недостовірної інформації, щоб ми могли висунути претензії йому", - сказано у зверненні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування