Медведько розгляне Івченка на день народження Ющенка

Середа, 14 лютого 2007, 17:09

Генпрокуратура на колегії 23 лютого розгляне хід розслідування кримінальних справ проти колишніх керівників НАК "Нафтогаз України".

Про це на брифінгу в середу повідомила журналістам заступник генерального прокурора Тетяна Корнякова, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"23 лютого відбудеться засідання колегії Генеральної прокуратури, на якому ми розглянемо це питання", – сказала Корнякова, додавши, що до цього не буде коментувати хід розслідування.

Як повідомлялося, Генпрокуратура і КРУ проводять перевірку законності виділення і витрати колишнім керівництвом "Нафтогаз України" і низкою юридичних осіб 410 млн. гривень, виділених для газифікації населених пунктів у п'ятьох областях.

Перевірка здійснюється на підставі рішення Печерського райсуду Києва, який ухвалив рішення направити перевірки по проведенню документальних ревізій у "Нафтогазі", його дочірню компанію "Укртрансгаз", а також на компанії-одержувачі виділених коштів.

Такими компаніями є "Івано-Франківськгаз", "Львівгаз", "Закарпатгаз", "Волиньгаз", "Чернівцігаз", "Промбуддеталь", "Сб-індустрія", "Будпрофсервіс", "Станіславська торгівельна компанія", "Фінансова ініціатива" і "Стубіс".

Раніше міністр палива й енергетики Юрій Бойко повідомляв, що власником цих облгазів є колишній заступник голови правління "Нафтогаза України" Олег Бахматюк.

Акціонери облгазів заперечують дану інформацію.

Олексій Івченко обіймав посаду голови правління "Нафтогазу України" з березня 2005 по квітень 2006 року.

23 лютого – день народження президента України Віктора Ющенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування