Путін просуває в наступники "друга" України?

Четвер, 15 лютого 2007, 18:06

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про призначення Сергія Іванова першим віце-прем'єром, звільнивши його з посади міністра оборони.

Про це Путін повідомив у четвер на нараді з членами уряду.

Глава держави також сказав, що підписав указ про призначення міністром оборони Анатолія Сердюкова, який раніше займав посаду глави Федеральної податкової служби.

Пояснюючи нове призначення Іванова, Путін підкреслив, що він разом із прем'єр-міністром РФ ухвалив рішення "про розширення сфери відповідальності Іванова".

За словами президента, крім військово-промислового комплексу, Іванов буде координувати частину цивільного сектора економіки.

"У цьому зв'язку підвищується статус Іванова до першого заступника голови уряду РФ", - сказав глава держави.

Разом з тим він підкреслив, що у зв'язку з розширенням його повноважень займати посаду міністра оборони Іванов уже не зможе. "На двох стільцях у даній ситуації сидіти не можна", - підкреслив президент.

"У зв'язку з цим мною підписаний указ про призначення міністром оборони Сердюкова Анатолія Едуардовича, який працював протягом останніх трьох років у системі Міністерства фінансів як керівника Федеральної податкової служби", - відзначив Путін.

Путін також підписав указ про призначення Сергія Наришкіна віце-прем'єром, який буде координувати в уряді РФ зовнішньоекономічну діяльність, насамперед із країнами СНД.

Наришкін раніше обіймав посаду керівника апарату уряду.

"Голова уряду вважає за доцільне підсилити роботу в напрямку зовнішньоекономічної діяльності, насамперед у напрямку СНД", - пояснив Путін.

Він повідомив, що ці функції покладені на Наришкіна, який "підвищений до рівня віце-прем'єра".

З березня 2004 року Наришкін займав посаду заступника керівника апарата уряду РФ. 13 вересня 2004 року став керівником апарату уряду РФ - міністром РФ.

Як відомо, раніше Іванов заявляв, що вважає, що установка Україною прикордонних стовпів на косі Тузла в Керченській протоці неправомочна. Він також заявляв про небажаність ревізії російсько-українських угод по Чорноморському флоту.

Іванов стверджував, що українська фірма "Прогрес" у 2000-2001 роках поставила Китаю й Ірану по шість крилатих ракет далекої дії повітряного базування.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування