Ахметов порівняв Ющенка і Януковича з двома пілотами за одним штурвалом

Четвер, 15 лютого 2007, 19:53

Фракція Партії регіонів підтримає в другому читанні закон про опозицію, заявляє народний депутат Ринат Ахметов.

"Ми проголосували в першому читанні, це значить, що проголосуємо і в другому. Ми послідовні люди", - сказав Ахметов журналістам у четвер у Донецьку.

"Усі кажуть про демократію, а коли люди одержували владу, усі кажуть, це хіба опозиція. Де опозиція? Ми її не бачимо. А якщо немає опозиції, немає і демократії в країні. Ми проголосували за опозицію, що в цьому поганого. Це як права і ліва рука - як один організм. От влада, от опозиція", - додав він.

Депутат також заявив, що вважає прийнятий закон про Кабінет міністрів великим успіхом парламенту.

"Ухвалено закон про Кабінет міністрів. Він теж, виявляється, усіх не влаштовує, теж кажуть, що поганий. А я вважаю це великим успіхом парламенту. От саме, ми цілком визначилися: у кого які повноваження і хто за що несе відповідальність", - сказав Ахметов.

Він представив своє бачення з'ясування стосунків між урядом і президентом напередодні ухвалення закону про Кабмін.

"Давайте з вами уявимо таку ситуацію. Ми сіли з вами в літак і летимо. І два пілоти починають між собою з'ясовувати відносини. Галос усе голосніше і голосніше, шуму усе більше і більше. От-от справа дійде до рукопашної. Я хотів би подивитися на обличчя пасажирів. Вони моментально втрутяться і спробують зупинити це протистояння в міру сил", - сказав Ахметов.

"Саме це зробив і парламент. Я не розумію, чому це не цінується. Парламент ухвалив закон про Кабінет міністрів. Закон ухвалив парламент, і переборено вето, і в підсумку ми повинні навчитися грати за правилами", - додав він.

Коментуючи економічні питання Ахметов сказав, що вважає, що Росії невигідно будувати нафто- і газопроводи в обхід України, але якщо це трапиться, українська сторона буде шукати альтернативне рішення.

"Росія не відмовиться, тому що їй це вигідно. Це, по-перше, а по-друге, ми повинні поводитися так, щоб було вигідно і нам", - відзначив він. На уточнююче питання про те, якщо це усе-таки відбудеться, депутат відповів: "Виходить, будемо шукати якісь альтернативи".

Він також повідомив, що СКМ може взяти участь у конкурсі з придбання 10%-го пакета акцій ВАТ "Укртелеком".

Відповідаючи на питання: "Чи є у ваших планах придбання "Укртелекому"?", Ахметов сказав: "Це більше питання до компанії СКМ. Але я можу сказати так: якщо виставлять 10%-й пакет, у компанії СКМ є всі підстави брати участь і перемагати".

ВАТ "Укртелеком" займає близько 78% вітчизняного ринку фіксованого зв'язку й обслуговує близько 10 млн. абонентів.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування