Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойко сподівається, що ціни на газ будуть такі як інфляція

Четвер, 15 лютого 2007, 22:01

Міністр палива й енергетики Юрій Бойко сподівається, що ціна на газ для України не перевищуватиме росту інфляції в країні.

"Треба зафіксувати цю ціну - навіть якщо буде підвищення, то лише на рівні інфляції. Це така мета ставиться урядом", - заявив він в ефірі 5 каналу.

На уточнення, що це буде 150 доларів, Бойко сказав, що не хотів би прогнозувати і називати конкретну ціну.

"Це питання переговорів, які триватимуть все літо", - зазначив він.

"Думаю, ми знайдемо компроміс з урахуванням стратегічного партнерства і деяких важелів, які у нас є", - наголосив він.

Він також пообіцяв не підвищувати ціни на газ для населення.

Міністр також заявив, що як тільки країна отримає вигіднішу пропозицію, ніж у "Росукренерго", то уряд її прийме.

"Якщо газ буде дешевше 130 доларів на кордоні з Україною, якщо з боку "Газпрому" або іншої структури будуть пропозиції і ми отримає гарантії постачання більше 55 мільярдів кубів газу, ми безперечно приймемо таку пропозицію", - зазначив він.

При цьому він відзначив: "Тільки 20% енергоносіїв знаходяться на вільному ринку, а 80% або під контролем держав, або національних компаній, які контролюються державою. Енергоносії давно стали в світі політичним товаром".

"Є світові тенденції, де ціна на енергоносії підвищується. Якщо порівняти наші ціни з цінами сусідів, то наша ситуація виграшна", - зазначив Бойко.

Коментуючи ситуацію з "Росукренерго" і її надійність як партнера, Бойко заявив, що така практика діє по всій Європі.

"Ми маємо працювати як працює вся Європа і маємо забути, що держава якимсь чином впливає на цю ситуацію, окрім регулювання ціни і гарантій. Не має контрактів Росії та Австрії, є контракти господарюючих суб’єктів", - наголосив міністр.

Коментуючи ухвалення закону про заборону маніпуляції з газотранспортною системою і майном "Нафтогазу", Бойко назвав їх "масло масляним".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування