"Київміськбуд" виграв потерпілих від "Еліти-центру" сам у себе

П'ятниця, 16 лютого 2007, 09:28

Київська міськдержадміністрація визначила "Київміськбуд" забудовником будинків для постраждалих вкладників "Еліти-центру".

Однак запропоновані будівельниками умови обманутим інвесторам не сподобалися, пише газета "Дело".

За інформацією видання, компанія "Киїміськбуд", частина акцій якої належить муніципалітету, була єдиним учасником інвестконкурсу.

За умовами, "Київміськбуд" готовий виконувати весь комплекс будівельних робіт - від проектування до здачі об'єкту "під ключ" - і збирається віддати постраждалим 25% житла.

Але інвестори наполягають, що мерія не розробила механізм забезпечення потерпілих житлом. Вони бояться, що квартири не одержить третина потерпілих.

"Якщо нас знову обдурять, проігнорувавши нашу думку, ми будемо звертатися в суд", - каже член ініціативної групи, яка постраждала від афери, Олена Пархомчук.

Заступник мера Денис Басс обвинувачення у створенні неконкурентного середовища спростовує, а слова потерпілих називає "емоціями".

За його словами, адміністрація розіслала близько 100 запрошень будівельним компаніям. Однак, за словами Басса, будівельні компанії 25% відрахувань визнали нерентабельними і від участі в конкурсі відмовилися.

У той же час можливість повторного конкурсу в мерії виключають. "Ми не можемо двічі оголошувати той самий конкурс на тих самих умовах, це суперечить законодавству", - стверджує Басс.

У компанії "Київміськбуд" також наполягають на тому, що відсоток відрахувань межує із прибутковістю проекту. "Це максимум, на який ми могли піти, подальше збільшення відсотка приведе до збитковості", - заявляє старший віце-президент компанії Василь Можар.

Голова комісії з питань обманутих інвесторів, заступник мера Віталій Журавський не приховує, що остаточні дані щодо кількості обманутих вкладників, а також черговість одержання ними квартир - дотепер не визначені.

За його словами, КМДА не одержувала ніяких повідомлень від Міністерства внутрішніх справ про розслідування афери "Еліти-центру", незважаючи на обіцянки завершити його ще у вересні 2006 року.

При цьому він наголосив, що інвестори "Еліти-центру", у свою чергу, не надали КМДА список вкладників, які мають потребу в житлі у першу чергу: "Серед інвесторів є конфлікт інтересів". За його словами, 14 інвесторів одержали від КМДА в оренду тимчасове житло в гуртожитках.

"Київміськбуд" одержав право будувати житло на ділянках на перетині вул. Вірменської і Харківського шосе (Дарницький район), пр-ту Маяковського, 1-3 (Деснянський район) і пр-ту Героїв Сталінграда, 66 (Оболонський район).


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...