Ющенко може і не відправити Януковича, але запропонувати має право

П'ятниця, 16 лютого 2007, 11:34

Член фракції "Наша Україна" Юрій Ключковський наголошує, що в Конституції прописана відповідальність уряду перед президентом, що може призводити принаймні до ініціативи глави держави щодо відставки Кабінету міністрів.

"Уряд відповідальний перед президентом за свою діяльність, про що говорить текст Конституції. Кабмін зобов'язаний звітувати перед президентом, і якщо звіт буде свідчити про негативну роботу уряду, то це має призвести до відповідних політичних наслідків", – цитує слова депутата прес-служба блоку.

"Якщо президент говорить одне, а урядовці слухають і роблять своє – це не відповідальність, а безвідповідальність. І на це має бути відповідна реакція глави держави - принаймні у формі ініціативи про відставку уряду", - додав Ключковський.

Водночас він зауважив, що "конкретно форму відповідальності уряду перед президентом має розтлумачити Конституційний Суд".

Ключковський також додав, що останнім часом уряд, міністр юстиції і віце-спікер дуже активно самі тлумачать Конституцію, чим підміняють собою увесь Конституційний Суд, і наголосив на неприпустимості такої практики.

Як відомо, перший заступник голови ВР Адам Мартинюк заявив, що Конституцією не передбачено право президента розпускати Кабінет міністрів.

Про це Мартинюк заявив, коментуючи заяву про намір глави держави звернутися до Конституційного Суду за роз'ясненням, чи має право президент розпускати уряд.

"Якщо би я був членом Конституційного Суду, то я одразу відповів би на це запитання – в Конституції не записано подібне право за президентом", - сказав Мартинюк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування