Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціаліст натякає, що за Кучми жилося краще, ніж за Ющенка?

П'ятниця, 16 лютого 2007, 11:42

Голова Української спілки ветеранів Афганістану депутат від Соцпартії Сергій Червонописький вирішив відмовитися від ордена "Ярослава Мудрого", присвоєного йому президентом Віктором Ющенком.

Аргументуючи свою відмову, Червонописький заявляє, що зараз не час політикам і державним діячам "нагороджувати один одного орденами".

"Стан життя наших громадян, стан життя ветеранів війни і інвалідів зараз не такий, щоб ми могли собі дозволити опочивати на лаврах. Чи може дивитися з чистою совістю політик, увінчаний нагородами, в очі своїм виборцям? Не про нагородження повинна думати наша влада. Ми, політики, свій борг перед Батьківщиною ще не виконали", - йдеться у заяві соціаліста.

Він також зазначає, що у 2005 році "за рішенням президента влада скасувала Комітет у справах ветеранів-інтернаціоналістів, але життя ветеранів війни це ніяк не поліпшило, навпаки - вирішення багатьох проблем тільки загострилося".

"Якби я прийняв орден, значить погодився б зі всіма, на мій погляд, несправедливими рішеннями влади у сфері роботи з воїнами-інтернаціоналістами. Така нагорода не додасть мені пошани з боку товаришів по зброї. Маю честь", - заявляє Червонописький.

Крім того, він зазначає, що під час війни в Афганістані, він "кров'ю і здоров'ям заслужив низку бойових нагород".

"Тоді ордени давали за виконання бойових завдань. Приймав ці нагороди з легким серцем, і ніхто з моїх підлеглих не міг мене дорікнути у несправедливості володіння ними. Ордени тільки додавали громадянину, який виконав борг перед Батьківщиною, пошани й авторитету", - сказано у заяві.

Водночас, як сказано в офіційній біографії Червонописького, у 1980 і 1981 роках його нагороджено орденом Червоної Зірки, у 1997 - "Орденом Богдана Хмельницького" III ст., у 1999 - орденом "Дружби" (Росія), у 1998 - Почесною грамотою Президій ВР СРСР і УРСР, Почесною грамотою КМ України, у 1999 - орденом "Пошани" (Республіка Білорусь), у 1999 - "Іменною вогнепальною зброєю", а також 5 медалями.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...